13 oktober kommer Sebastian Stakset till Kungälv för ett inspirationsmöte med volontärerna.
13 oktober kommer Sebastian Stakset till Kungälv för ett inspirationsmöte med volontärerna. Bild: Anna Hedlund/ Monika Manowska

Förre Kartellenrapparen tar över Pingstkyrkans second hand

9 oktober tar förre Kartellenrapparen Sebastian Stakset och hans organisation Heart of Evangelism över Pingstkyrkans second hand.
– Vi är förväntansfulla, säger tillförordnade butikschefen Rosa-Maj Hjerpe.

ANNONS

I maj i år meddelade Pingstkyrkans församling att butiken skulle avvecklas efter 27 år.

Enligt församlingens ordförande Ruben Alexandersson togs beslutet efter en tid med personal- och ledningsproblem.

LÄS MER:Sebbe vill ta över Pingstkyrkans second hand

Avtalen är i hamn

I början av juni stod det klart att förre Kartellenrapparen Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism var intresserad av att ta över och nu är alla avtal i hamn, berättar Martin Ivarsson, som sitter i styrelsen för Staksets organisation.

– Planen är att vi är igång lördagen 9 oktober och att vi har fått upp nya skyltar och en ny logga fram till dess, berättar han.

LÄS MER: Sebastian Stakset tar över Pingstkyrkans second hand

Stakset till Kungälv

En ny butikschef ska då finnas på plats och 13 oktober kommer Sebastian Stakset själv till Kungälv för att hålla en inspirationsträff med alla volontärer.

ANNONS

– Det blir musik, tal och en hejdundrande kräftskiva. Jag är ju yrkesfiskare så något annat än havskräftor duger inte, konstaterar Martin Ivarsson.

Väntar på sjösättningen

Rosa-Maj Hjerpe började som volontär efter pensionen för en hel del år sedan och arbetar sedan i våras som tillförordnad butikschef.

”Det känns riktigt bra”, tycker Rosa-Maj Hjerpe om att Heart of Evangelism tar över second hand-butiken.
”Det känns riktigt bra”, tycker Rosa-Maj Hjerpe om att Heart of Evangelism tar över second hand-butiken. Bild: Katarina Berg

Enligt henne finns en stor förväntan på den nya organisationen och samtliga volontärer väljer att följa med.

– Alla tycker att det här ska bli bra så det är positivt hela vägen. Vi går och väntar på att den nya organisationen ska sjösättas, säger Rosa-Maj Hjerpe.

Kommer besökarna att känna igen sig även efter 9 oktober?

– Absolut, jag tror inte att något förändras rent utseendemässigt den första tiden.

Hur blir det med öppettiderna?

– VI har inte diskuterat det ännu men jag skulle tro att vi behåller samma öppettider eftersom kunderna är inkörda på dem, säger Rosa-Maj Hjerpe.

Har du själv träffat Sebastian Stakset?

– Ja, han var här nere och träffade oss för några månader sedan. Med tanke på hans bakgrund trodde jag att han skulle vara en tuffing, men han var den mest ödmjuka person man kan tänka sig, så det var lite förvånande men väldigt fint.

Kommer det religiösa inslaget att märkas mer i den nya regin?

– Det är inget man håller på med på golvet på vardagarna, men jag kan tänka mig att det blir en del samlingar framöver. När Sebastian såg estraden vi har här sa han ganska direkt att ”den är min”, berättar Rosa-Maj Hjerpe.

ANNONS