Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mando Diao bjöd på en exklusiv spelning på Nater Noster. Bild: Christian Ivarsson
Mando Diao bjöd på en exklusiv spelning på Nater Noster. Bild: Christian Ivarsson

Exklusivt med Mando Diao på Pater Noster

Mando Diao har spelat på många ställen runt om i världen. Men måndagens spelning på Pater Noster var någonting nytt och helt unikt, även för bandet.
– Bara en sån sak som att vi fraktade ut pianot på en ribbåt är helt galet. Men vi gillar att göra galna saker, skrattar Carlos Barth, bandets manager.

Idén till konserten kläcktes av av Erik Nissen Johansen och hans vänner som tillsammans driver verksamheten på Pater Noster.

– Vi ringde helt enkelt och frågade dem om de var intresserade och vi kom överens om en nivå som passade, berättar han.

Det hela gick väldigt snabbt. Från det första samtalet till dess att biljetterna släpptes och spelningen genomfördes tog det bara runt tre veckor.

200 gäster fick möjlighet att njuta av den alldeles speciella upplevelsen, där Mando Diao tolkade Pater Noster och den omgivande miljön med hjälp av sin musik och sina röster.

– Det är mycket sällsynt att få möjlighet att göra en sådan här spelning. Det var ett stort erbjudande för oss och en konsert med musik som bjöd upp och inspirerade, säger Carlos Barth.

Spelningen i den exklusiva miljön tog 200 personer. Hela Mando Diao, som nu består av Björn Dixgård, Carl-Johan ”C-J” Fogeklou, Jens Siverstedt, Daniel Haglund och Patrik ”Patso” Heikinpieti, spelade på Pater Noster. Bild: Christian Ivarsson
Spelningen i den exklusiva miljön tog 200 personer. Hela Mando Diao, som nu består av Björn Dixgård, Carl-Johan ”C-J” Fogeklou, Jens Siverstedt, Daniel Haglund och Patrik ”Patso” Heikinpieti, spelade på Pater Noster. Bild: Christian Ivarsson

Hur ofta gör ni den här sortens spelningar att ni tolkar en plats med musiken?

– Att presentera en spelning på det här sättet är helt unikt. Det ställde lite mer krav på låtarna, men det var också oerhört vackert.

Spelningen inleddes stämningsfullt och vackert för att så småningom avslutas i en mer avslappnad miljö och atmosfär.

– Man kan säga att vi gick från Pater Noster till Party Noster. Det blev en alldeles unik och djäkligt kul spelning, säger Carlos Barth.

Efter utomhuskonserten under bar himmel följde en mindre inomhuskonsert för hotellets gäster med ett 20-tal personer i publiken, innan det blev ribbåt tillbaka till fastlandet igen.

– Det var helt vindstilla och en underbar upplevelse även det, säger Carlos Barth.

Nissen Johansen säger att spelningen med Mando Diao är ytterligare ett sätt att gnida ön mot kulturella upplevelser.

– Vi hade en upplevelse med filmfestival i vintras och jag själv har nyligen haft en konstutställning här. Nu var det musikens tur.

Mando Diaos nästa inplanerade större spelning på Västkusten är i konserthuset i Göteborg efter årsskiftet.

– Det har varit en annorlunda tid med corona och vi har fått göra många spelningar i trädgårdsmiljö istället. Innan spelningen på Pater Noster var vi exmepelvis på Sofiero i Helsingborg och gjorde två spelningar, säger Carlos Barth.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.