Erik Elias Ekström, Kungälv/Norrköping, var glad och tacksam efter framträdande i fredags och nu väntar första fredagsfinalen.
Erik Elias Ekström, Kungälv/Norrköping, var glad och tacksam efter framträdande i fredags och nu väntar första fredagsfinalen. Bild: Emma Larusdottir

Erik Elias redo att vidga sitt artisteri i fredagsfinalerna

En nyklippt Erik Elias Ekström har nu valt låt och övar precis som de 12 andra Idoldeltagarna, som nu är klara för att ta sig an den första fredagsfinalen i Idol 2021.

ANNONS
|

– Det känns jätteroligt och lite overkligt, säger Erik Elias, till Kungälvs-Posten på måndagsmorgonen.

13 idoler är vidare till fredagsfinalerna, men det är fortfarande en idol som måste lämna. Röstningen pågår under veckan och den med minst röster på fredag får inte sjunga sin låt – men kan räddas av Idoljuryn.
13 idoler är vidare till fredagsfinalerna, men det är fortfarande en idol som måste lämna. Röstningen pågår under veckan och den med minst röster på fredag får inte sjunga sin låt – men kan räddas av Idoljuryn. Bild: Emma Larusdottir

LÄS MER:Erik Elias laddar med vila och ånga inför kvällens Idol

I fredags kunde tv-tittarna se när han klev ut på Idol-scenen och sjöng Vi kommer dö samtidigt av artisten Säkert!, Annika Norlin. Han hyllades av juryn och röstades vidare i tävlingen.

– Jag var faktisk väldigt nervös i fredags. Jag fick veta att jag skulle vara först ut bara en timme innan sändning och då slog nervositeten till, men jag kunde vända det till taggning och det syntes ju att jag var taggad och låten tillåter det, säger han.

LÄS MER:Erik Elias vidare till fredagens kvalfinal: ”Du är ju så mysig”

Live-tv en nytändning

Vad det blir för tema i första fredagsfinalen är inte klart ännu, idolerna har redan valt låtar men låtvalet får inte avslöjas. Nu pågår förberedelsearbetet med hjälp av sångcoach, sätta koreografi och ljussättning för den en och en halv minut på scenen.

ANNONS

Erik Elias har erfarenhet av att stå på scen som skådespelare och musikalartist, men band och live-tv är nytt.

– Nu är det mer att man är sig själv, det känns mycket mer ärligt och på riktigt. Nu är det en nytändning, för det här är ju min riktiga plats.

På scenen i torsdags bar Erik Elias en blomsterkrans på huvudet, men på fredagen var mormors mössa tillbaka igen.

Vad blir det nu på fredag, krans eller mössa?

– Jag har faktiskt fått en stylist nu och jag har också varit hos frisören, så nu är mitt hår redo att visas och jag är öppen för att ta av mig mössan.

Nya nyanser i Idol

Erik Elias känner sig hemma i genren indiepop och visa.

– Min genre är väl en blandning av Annika Norlin och Lisa Ekdal. Men jag tänker att Idol-äventyret kommer vidga ens nyanser, får man vara kvar kommer vi få prova olika genrer.

Är det lockande eller skrämmande?

– Ha ha, ja exakt så är det, både lockande och skrämmande. Jag är tydlig i min artistiska version och det är läskigt att frångå den, men samtidigt är det viktigt att tillåta sig att utmanas.

LÄS MER:Kungälvsbo testar lyckan i Idol

LÄS MER:Erik Elias Ekström vidare till Idols kvalvecka

ANNONS