Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I onsdagens avsnitt av Idol gick Erik Elias Ekström vidare till kvalveckan. Beskedet av juryn fick han över ett videoklipp hemma i Kungälv.  Bild: TV4/Jakob Dahlström
I onsdagens avsnitt av Idol gick Erik Elias Ekström vidare till kvalveckan. Beskedet av juryn fick han över ett videoklipp hemma i Kungälv. Bild: TV4/Jakob Dahlström

Erik Elias Ekström vidare till Idols kvalvecka

Erik Elias Ekström fick Idols första guldbiljett i måndagens säsongspremiär och under onsdagens avsnitt gick han vidare till kvalveckan efter en berg- och dalbana till slutaudition.
– En sådan som du hittar man vart tionde, tjugonde år, säger jurymedlemmen Alexander Kronlund när han ger beskedet.

I måndagens säsongspremiär av Idol fick Erik Elias Ekström från Kungälv säsongens första guldbiljett till slutaudition. Under tisdagens avsnitt var det dags för slutauditions ena moment ”chorus line” där deltagarna sjunger a capella. Där valde Erik Elias att sjunga Slå mig hårt i ansiktet av Thomas Stenström.

Under onsdagens avsnitt avslöjas det att han går vidare till slutauditions sista och avgörande del, även om han får höra att framträdandet var ett hopp neråt i hans musikaliska uttryck från första audition.

LÄS MER: Kungälvsbo testar lyckan i Idol

Det sista momentet där deltagarna uppträder med ett liveband blir avgörande för vilka juryn väljer att skicka till kvalveckan i september. Efter att Erik Elias framförde Whatever turns you on av Daniel Norgren sköljer juryns lovord över honom.

När juryn senare avslöjar för honom att att han går vidare i tävlingen och till kvalveckan säger jurymedlemmen Alexander Kronlund att han vid första audition var som en ”Elsa Beskow-dröm”.

– En sådan som du hittar man vart tionde, tjugonde år, säger Alexander Kronlund när han ger beskedet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.