Så här har det sett ut tidigare år på spökvandringen. Arkivfoto
Så här har det sett ut tidigare år på spökvandringen. Arkivfoto Bild: Martin pettersson

Eleverna ordnar coronasäker spökvandring

Håltaskolans sjätteklassare har en egen halloweentradiotion. Att anordna en spökvandring för att få in pengar till klassresan. I år har de fått anpassa vandringen, men lovar att den blir lika läskig som alltid.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Varje år anordnar eleverna i årskurs sex på Håltaskolan en spökvandring runt halloween för att samla pengar till sin klassresa. I år har arrangörerna fått vrida och vända på traditionerna för att kunna genomföra en coronasäker vandring.

Henrik Björklund är en av föräldrarna som hjälper eleverna med spökvandringen och han säger att barnen är väldigt nöjda med vad som väntar på fredagen.

– Det är klassiskt halloweentema. Man går en snitslad bana med marchaller och så dyker det upp läskigheter på vägen.

Ungefär hälften så många kommer kunna delta och redan två dagar före spökvandringen var det helt fullbokat. Sällskapen som dyker upp har behövt föranmäla sig på en bestämd tid för att det inte ska samlas för mycket människor på ett ställe.

– Det är väl genomjobbat för att kunna hanteras nu. Man kommer och går i sin grupp och så har vi ett ganska stort område i slutet där man kan köpa fixa och hamburgare, men även där har vi reglerat hur länge man får stanna.

Sällskapen skickas iväg med goda tidsmarginaler för att undvika köbildning och nu hoppas arrangörerna att ingen dyker upp i hopp om att få gå spökvandringen utan bokning.

– Det är väldigt viktigt att alla respekterar detta och inte dyker upp om man inte har någon plats för vi kommer inte kunna knö in fler.

För de som lyckats knipa en plats väntar en lagom läskig spökvandring, enligt Henrik Björklund.

– När jag säger lagom kusligt får jag höga protester från barnen, för de vill att det ska vara jättehemskt.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungalvsposten.se

ANNONS