Elever på Munkegärdeskolan i Kungälv skickades under torsdagen hem. Anledning: För varmt i skolans lokaler. OBS: Bilden är en genrebild.
Elever på Munkegärdeskolan i Kungälv skickades under torsdagen hem. Anledning: För varmt i skolans lokaler. OBS: Bilden är en genrebild. Bild: Stefan Bennhage

Elever skickades hem – för varmt i skolan i Kungälv

Munkegärdeskolan i Kungälv skickade under torsdagen hem eleverna vid lunchtid. Det eftersom undervisning inte gick att bedriva på grund av värmen.

ANNONS
LocationKungälv||

Beslutet meddelades i skolans informationssystem Unikum.

”Eleverna avslutar dagen efter lunch då det är för varmt i våra lokaler”, skriver skolledningen i ett inlägg som gick ut till berörda.

Senare under torsdagen förklarade Catharina Bengtsson, verksamhetschef för 7–9-grundskolorna i Kungälvs kommun, varför beslutet om att skicka hem eleverna togs.

– Munkegärdeskolans ventilationssystem är ett sådant som inte kyler luften utan istället forslar luften genom lokalerna. Normalt sett är det avstängt på nätterna, men eftersom det varit så varmt under torsdagen har systemet helt enkelt inte hunnit upp till en tillfredsställande verkningsnivå, säger Catharina Bengtsson.

Hålls igång dygnet runt

Munkegärdeskolan, som har cirka 400 elever i årskurserna 7 till 9, väljer nu att låta ventilationssystemet jobba dygnet runt för att förhoppningsvis kunna ha en betydligt skönare lufttillförsel när eleverna väntas tillbaka under fredagen.

ANNONS

– Vi har tagit samma beslut gällande ventilationen för våra tre högstadieskolor här i Kungälv, säger verksamhetschefen Catharina Bengtsson.

Hon vill också poängtera att ingen elev eller personal kommit till skada av värmen i lokalerna.

– Några har varit trötta och varma såklart, men mer än så är det inte, säger Kungälv kommuns verksamhetschef Catharina Bengtsson.

LÄS MER:Smygöppnade förskolan i Nordtag nu också invigd

LÄS MER:Kode och Ytterby allra barntätast i Kungälv

LÄS MER:Ingers ilska: Bajs vid Tjuvkils huvud

ANNONS