Eivor har löst problemet med de knäppa korkarna

Eivor Berglund i Kode kom plötsligt på hur de nya plastkorkarna ska användas. I en filmsnutt på Facebook tipsar hon om knäppet som håller korken på plats. Klippet har blivit en succé.
– Folk frågar om jag ska börja vlogga, säger Eivor.

ANNONS
|

Få har nog missat att mjölkkartonger och petflaskor sedan en tid tillbaka är utrustade med korkar som sitter fast på förpackningarna. Korkarna är ett EU-direktiv för att minska nedskräpningen i naturen och öka plaståtervinningen. De nya korkarna har skapat debatt och en och annan har säker svurit ve och förbannelse över skruvkapsylerna som av motståndarna uppfattas som svåra att både öppna och stänga och som upplevs vara i vägen när man dricker och häller.

Eivor Berglund i Kode var en av dem som irriterade sig på den nya korkanordningen.

– Hur kan man komma på något så dumt. Helt idiotiskt, säger Eivor som störde sig på att den hängande korken var i vägen hela tiden.

ANNONS

Men en dag trillade polletten ner. Eivor satt hemma vid köksbordet och fingrade på korken på ett mjölkpaket.

Knäppte till med långfingret

– Jag var lite irriterad och knäppte till korken med långfingret för att jag tyckte att den var i vägen. Då hörde jag att det liksom knäppte till och korken fastande i en ställning så att det gick att hälla.

Eivor har inte fått det bekräftat att det är så man fixerar korken men är övertygad om att hon hittat rätt metod.

– Ja, det tror jag absolut. Men det finns ju ingen information om det någonstans men jag kan inte tänka mig att det inte är så man ska göra. Det är ju förresten inte klokt att de inte informerar. Det kunde ju stå på kartongerna hur man gör så att inte korken är i vägen.

Slump att det blev en film

Eivors upptäckt blev snart ett klipp som hon publicerade på sin Facebook-sida. Hon satt och fikade med sin man och svägerska som gnällde över korkarna.

– Böj den bakåt, sa jag och visade dem hur man gör. Då plockade min man fram mobilen och bad mig visa igen och så filmade han det hela. Det var en ren slump att det blev blev ett klipp.

Och det var ett tips som togs emot med glada tillrop och kommentarer.

”Bästa influencern”

– Jag fick många tummen upp och många hörde av sig och tackade för tipset som de tyckte var jättebra.

Bland lovorden i kommentarsfältet kallas hon för ”bästa influencern” .

– Det är jätteroligt. Folk har hört av sig och tycker att jag ska börja vlogga, haha.

Ska du göra det då?

– Nej, för guds skull! Det var bara en kul grej och det var inte inte meningen att det skulle bli en film. Men det är roligt att den blev så uppskattad.

LÄS MER:Julia, 19, vill hitta dejt till sin mamma Christin, 50: ”Förtjänar kärlek”

LÄS MER:Han planerar en dygnet runt-öppen butik i Tjuvkil

LÄS MER:Martin plockade ett helt släp med skräp

ANNONS