Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Linus Olsson
Bild: Linus Olsson

Eftersökt skåpbil hittades tom efter smitningsolycka

Polisen letade under lördagseftermiddagen efter en mörk skåpbil med skador i fronten. Föraren i skåpbilen misstänks ha smitit från en trafikolycka på Ytterbyvägen, uppger polisen.

Strax innan klockan 13 på lördagseftermiddagen larmas polisen till Ytterbyvägen, där en skåpbil avvikit från en trafikolycka. Skåpbilen hade krockat med en personbil och olyckan inträffade i korsningen vid Pingstkyrkan och Stadshuset.

– Målsägaren är en kvinna och hon stannade kvar på platsen efter olyckan medan skåpbilen försvann därifrån. Polisen har letat i området efter skåpbilen, men inte hittat den, inte än i alla fall, säger polisens presstalesperson Anna Göransson, vid 15-tiden på lördagen.

Polisen skrev senare på sin hemsida att olyckan har inte medfört några personskador och att det fanns flera vittnen till olyckan.

Lars Berntsson, utredare på Kungälvspolisen, meddelar på måndagsmorgonen att skåpbilen hittades samma dag.

– Den hittades slängd på Kastellegårdsgatan, eller parkerad. Patrullen måste ha hittat den strax efteråt, efter olyckan. Det fanns ingen person kvar på platsen, säger Lars Berntsson.

Föraren till den grå, danskregistrerade skåpbilen misstänks nu för vårdslöshet i trafik och för smitning från trafikolycka.

– Skåpbilen har kört in i sidan på den andra bilen i hög hastighet, föraren skulle ha lämnat företräde, säger Lars Berntsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.