Efter tre års väntan: Kungälvsmässan öppnade igen

På torsdag klockan 12 öppnade äntligen portarna för en ny Kungälvsmässa i Mimershallen. Efter tre års väntan var det dags för företag och föreningar att visa upp sig för Kungälvsborna och mingla med varandra.

ANNONS
|

Över 80 utställare är med i årets upplaga av Kungälvsmässan, som har fått vänta ett år på grund av pandemin. Redan vid öppningstid på torsdag vid lunchtid var det många besökare på plats.

För att locka folk just till sin monter är det många företag som har något litet jippo i densamma. Mäklarfirman Husman Hagberg har en tävling där man ska slå en golfboll i ett hål för att kunna vinna ett restaurangbesök.

– Om man sätter tre av fem bollar är man med och tävlar om vinsten. Sedan drar vi en vinnare av dem som har klarat det. Det är viktigt att ha ett dragplåster att locka folk med, säger Ann-Sofie Johansson på Husman Hagberg.

ANNONS

Har ni sålt några hus?

– Nej, det primära med att vi är här är att vi ska synas och nätverka.

Största delen av utställarna är företag, men det finns också ideella organisationer, som Kontakten, mötesplatsen för de som hamnat i ensamhet eller utanförskap.

– Det är väldigt viktigt att Kontakten finns, det är ett sånt bra ställe att mötas på, säger Lena Lipkin, som står i montern.

Vad får ni ut av att vara med på mässan?

– Vi behöver volontärer hela tiden, alla vi kan få tag på. Och så behöver vi sponsorer, säger Lena Lipkin, som själv är volontär på Kontakten.

Kungälvs teaterförening är på plats på mässan för att locka folk till sin verksamhet, som nu är tillbaka efter pandemin.

– Vi har två föreställningar i höst och den ena är redan slutsåld. Innan dess har vi inte haft några föreställningar sedan i januari förra året, säger Bo Larsson, som sitter i montern.

Är det något intresse hos mässbesökarna?

– Ja det är väldigt trevligt. Det är många som kommer och tar en folder, säger Bo Larsson.

Solarwork är ett företag som inte finns i Kungälv men ändå satsar på att vara med på mässan.

– Vi säljer solceller för att producera el, som man kan använda själv eller skicka ut på nätet om man får över, säger Sara Sundin, som jobbar på företaget.

Solarwork var nöjda med intresset från Kungälvsborna de första timmarna på mässan.

– Vi har haft folk här nästan hela tiden, man märker att det är stort intresse, säger Eric Wachtmeister på Solarwork.

På fredag öppnar mässan klockan 10 och har öppet till 18. På lördag är öppettiderna 10 till 16.

ANNONS