Efter pandemin: Stort luciafirande vid Bohus Fästning

Luciatåg i Fästningsparken med 1 000 marschaller i bakgrunden. Det är tanken för årets luciafirande som arrangeras första lördagen i december. Flera olika lokala aktörer kommer uppträda på scen med Göteborgs Luciatåg som avslutning.

ANNONS
|

På Bohus fästning väntas luciafirande den fjärde december. Det är Sekelskiftesdagarna i Marstrand Ideella Förening som i samarbete med Bohus Fästning, anordnar en kväll med uppträdanden och sång. Inbjudna aktörer är bland annat Kulturskolans Barnkör, Nordiska Visskolan och Kungälvs Musikkår. Avslutningen står Hvitfeldtska Gymnasiets Musikprogram för, som Göteborgs Luciatåg.

– Det ska bli väldigt kul, och fokuset har varit att aktivera Kungälv. Vi önskar att få marschaller från folk som vill hjälpa till att lysa upp fästningen och det är flera lokala körer som kommer att sjunga, säger projektledare Linnéa Johansson från Sekelskiftesdagarna i Marstrand Ideella Förening.

Eventet är tillgängligt för alla

Linnéa Johansson berättar att en av anledningarna till att de valt att lägga eventet på Bohus Fästning är för att det ska vara tillgängligt för så många som möjligt. Även inträdet kommer att vara gratis.

ANNONS

– Det kan vara svårt för till exempel äldre att ta sig ut till Marstrand, och därför var det ett bättre alternativ att vara på Bohus Fästning, förklarar hon vidare.

Marschallerna kommer placeras ut, runt och på fästningen för att skapa en upplysande effekt. Evenemanget kommer även att filmas av Nordiska Folkhögskolans film och foto linje.

Luciafirandet den 4 december

16:00 - 18:30 Sång och uppträdanden med bland annat Kören Vokalerna, Nordiska Visskolan, Kungälvs Musikkår och Kulturskolans Barnkör.

18:30 - 19:00 Göteborgs Luciatåg

Evenemanget önskar att få in marschaller. Dessa tas emot på City Gross samt ICAs parkeringar 20 november kl 10-14.

Glögg, pepparkakor, kaffe och lussekatter finns till försäljning.

ANNONS