Efter mordförsöket: Läget stabilt för skadade mannen

Läget uppges nu vara stabilt för den man som på fredagskvällen kom in till Kungälvs sjukhus med stickskador. Polisen har ännu ingen misstänkt eller någon brottsplats, men misstänker att det har skett inom Fyrbodals polisområde. Det är polisen i Uddevalla som utreder brottet.

ANNONS
|

Det var vid 23.20-tiden på fredagen som en skadad man i 25-årsåldern kom med bil till Kungälvs sjukhus. Enligt polisen hade han stickskador och sjukhuset uppgav att han var allvarligt skadad, men det ska inte ha varit livshotande. En förundersökning om misstänkt mordförsök inleddes.

På söndagseftermiddagen säger Gunilla Fagerström, tjänsteman i beredskap på Kungälvs sjukhus, följande om mannens skadeläge:

– Läget är stabilt för patienten.

Polisen i Uddevalla utreder

Mannen, som är i 25 års-åldern är litauisk medborgare som är på tillfälligt besök i Sverige. Detsamma gäller de två personer som kom med honom i bil och lämnade av honom vid Kungälvs sjukhus.

ANNONS

Polisen har hållit förhör med målsäganden och de två andra som vittnen, men man vet ännu inte var brottsplatsen är.

– Vi misstänker att det har skett inom vårt område i Fyrbodal, men målsäganden har inte kunnat peka ut en specifik plats där det har skett, säger Fredrik Brax, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, som bland annat innefattar Stenungsund och Uddevalla.

Det finns fortfarande ingen misstänkt för mordförsöket.

Vad har förhören med de två vittnena gett?

– Jag kan inte gå in på vad de har sagt, säger Fredrik Brax.

Polisarbetet fortsätter dock med nya förhör.

– Vi ska hålla nya förhör med målsäganden idag (måndag), säger Fredrik Brax.

ANNONS