Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Efter indragen expressbuss: Jäkla besvärligt att ta sig till jobbet

Carina Nilevald pendlar varje dag till sitt jobb som frisör i Göteborg. Men sedan en vecka har pendlingen blivit krångligare. Nu går inga direktbussar till Munkegärde och det gör hennes resor mycket längre.

Hon skrev ett inlägg på Facebook häromdagen där hon undrade om fler hade samma problem och att hon och hennes sambo hört av sig flera gånger till Västtrafik med frågan men inte fått något svar.

– Nu när det inte går några direktbussar har det blir jäkligt besvärligt att ta sig till jobbet. Förut kunde man bara sätta sig i en buss och blunda och vara framme i stan och gå till jobbet, säger hon.

Sedan Grön express, numera X4, inte går till Ullstorp får hon åka från Munkegärde till Kungälvs resecentrum för att sedan ta sig till Hjalmar Brantingsplatsen och över bron till stan. Då får hon även vänta mellan anslutningarna. Och för att vara säker på att hon hinner till jobbet får hon åka så att hon är en halvtimma för tidigt till jobbet.

På hemvägen upplever hon det ännu besvärligare.

– Jag har inte jobb där jag klockar ut 16.58 utan står jag med en kund kan jag inte bara gå.

Missar ofta anslutningen

På eftermiddagen brukar hon ta de andra expressbussarna eller buss 841som går via Kungälvs resecentrum men de är inte alltid i tid och då sitter hon på bussen och blir stressad av att hon redan då vet att hon missar linje ett till Munkegärde och att nästa inte går på en halvtimma.

– Det är inte kul när man försöker springa i kapp ettan och missar den ändå och har en halvtimme att vänta.

Carina Nilevald pendlar varje dag från Munkegärde. Nu har det blivit krångligare sedan expressbussen inte går till Ullstorp längre. Bild: Privat:
Carina Nilevald pendlar varje dag från Munkegärde. Nu har det blivit krångligare sedan expressbussen inte går till Ullstorp längre. Bild: Privat:

Hon tycker att kommunen också har ett ansvar i att folk ska vilja bo kvar i kommunen och att de, när de flyttade till Munkegärde för fyra år sedan tittade på om det fanns bra kommunikation.

– Det vill man veta, det ska inte vara krångligt att ta sig till jobbet.

Nu funderar hon på om det går att bo kvar i Munekgärde.

För henne är indragna direktbussar det största problemet.

– Men vägrar de sätta in dem igen bör de ha fler kommunala bussar som inte bara går var trettionde minut.

Lokalbussen passar inte arbetstiderna

Hon säger att ofta hellre sitter i stan och väntar i tio minuter på bussen än att åka med en buss som kanske är försenad till resecentrum och att hon sen får vänta i 18 minuter på nästa.

242 går från Hjalmar brantingsplatsen till Ullstorp, går det inte att åka den?

– Den går inte de tider jag jobbar men min sambo har åkt den och senast var det två personer med så den försvinner väl snart och inte tillräckligt många åker med den. Och då blir det besvärligt.

Hon och hennes sambo har mejlat Västtrafik flera gånger som skickat ärendet vidare.

– Jag kan inte acceptera det. Tänk om jag svarat mina kunder så, då hade jag inte haft många kunder kvar. Det är inte en härlig mentalitet.

Enligt hennes sambo har Västtrafik höjt priserna med 15 procent de senaste året och Carina betalar 1 200 kronor i månaden för att pendla till Göteborg.

– De har höjt priset och sänkt standarden.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.