E6 stängdes av efter olycka i höjd med Kode

En trafikolycka inträffade strax före klockan två, natten mot torsdag, på E6 strax före Kode. Vägen stängdes av helt i norrgående riktning under räddningsarbetet.

ANNONS
|

Larmet om olyckan nådde SOS Alarm och räddningstjänsten klockan 01.56. Enligt SOS Alarm ska det ha varit två bilar inblandade i krocken, där en bilist kört in i en långtradare bakifrån.

Räddningstjänst från Kungälv och Kode kallades till olycksplatsen och vägen stängdes av helt i norrgående riktning under räddningsarbetet.

Enligt SOS Alarm ska båda förarna ha varit ute ur fordonen när räddningstjänsten anlände. Ingen av dem ska heller behövt åka ambulans för att uppsöka sjukhus.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik mot den person som kört in i lastbilen.

– Men jag har inga övriga uppgifter i nuläget om vad som ska orsakat olyckan, uppger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson för polisen i region Väst under torsdagsmorgonen.

ANNONS

Enligt polisen i Kungälv ska olyckan ha orsakats av att föraren av personbilen, en man i 25-årsåldern, somnat vid ratten.

– Han vaknade till och såg lastbilen framför sig och hann inte bromsa tillräckligt för att förhindra en olycka, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen i Kungälv.

Ingen person skadades vid olyckan.

– Det gick väldigt bra med tanke på vad som kan hända om någon somnar vid ratten.

ANNONS