Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

E6 i södergående riktning avstängd

På E6 i södergående riktning är för närvarande ett körfält avstängt efter en kollision mellan en lastbil och en personbil.

Händelsen inträffade i södergående riktning mellan trafikplatserna Rödbomotet och Klarebergsmotet, fast närmare den sistnämnda platsen. Händelsen påverkar Kungälvsbor och besökare som ska röra sig till eller från Kungälv på E6.

Larmet kom in till SOS vid 18.06 under söndagen.

– E6 söderut är helt avstängd för tillfället. Vi jobbar på att kunna öppna upp i alla fall en del av vägbanan inom kort, säger Patrik Hedlund som är larm och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, till KP vid 18.45.

Ett körfält är avstängt till följd av händelsen.

Enligt räddningstjänsten är det en lastbil och en personbil som har krockat. Tre personer uppges vara inblandade i olyckan. Räddningstjänst och ambulans är på plats.

– Vi sanerar vägbanan, det ligger lite skräp och har även varit ett oljeläckage. Vi bistår också sjukvården på plats, berättar Patrik Hedlund om räddningstjänstens arbete på platsen.

Vid 19.53 berättar han att räddningstjänsten har lämnat platsen.

– Men det är fortfarande ett körfält som är avstängt. Man håller på med bärgning på platsen, rapporterar han.

Enligt GP misstänks föraren av personbilen för grov vårdslöshet i trafik. Mannen ska även drogtestas, för att undersöka i vilken mån han varit påverkad i samband med körningen, skriver tidningen.

– Vi har dessutom tagit bilen i beslag för att se om olyckan kan ha orsakats av teknisk fel. Vi vill också kontrollera om vi kan utläsa hur fort man kört, konstaterar Göran Carlbom, vakthavarande befäl vid polisen i Region Väst, till GP.

Vid 22.00 hade vägen öppnats helt igen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.