Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: arkivfoto
Bild: arkivfoto

Drogpåverkad körde bil – får böta 6 600 kronor

Två gånger togs mannen av polis efter att drogpåverkad ha kört bil och för att ha misstänkts kört motorcykel i centrala Kungälv.
Nu döms mannen till böter.

En söndag förmiddag i början av september observerade polisen en bilist i centrala Kungälv och de stoppade bilen på påfarten till E6. Enligt polispatrullen visade föraren tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika.

Föraren, som är en man i 55-årsåldern hemmahörande i Kungälv, togs med till Kungälvs sjukhus för kroppsbesiktning. Polisen beslagtog också mannens körkort och bilnycklar.

I polisförhör erkänner mannen att han var påverkad av narkotika när han körde bil den söndagen, och berättar att han var på väg till en butik fyra kilometer bort.

En kväll, drygt en månad tidigare, togs samma man av polis efter att han slitit sig från polisen och kört iväg på en motorcykel, då polisen misstänkte att en överlåtelse av narkotika ägt rum på Vita Fläcken. Polisen körde efter mannen, som i hög hastighet drog iväg från centrum på en gång- och cykelbana. Polisen tappade mannen ur sikte, men påträffade honom senare. Polisen gjorde då ett snabbtest som visade positivt för amfetamin och THC.

Mannen erkänner i förhör att han tagit narkotika, men han förnekar att det var han som körde motorcykeln.

Göteborgs tingsrätt anser att analysresultaten visar att det är bevisat att mannen använt amfetamin och hasch, eller annat cannabispreparat när han körde bil den aktuella dagen och att han använt narkotika när han togs av polis en månad tidigare.

Tingsrätter dömer mannen till 60 dagsböter om 110 kronor, 6 600 kronor.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.