Del av Kongahällagatan stängs av helt

Under vecka 28 kommer en bit av Kongahällagatan stängas av. I höjd med Vita Fläcken behövs VA-arbete utföras inför bygget av nya höghuset.

ANNONS
|

Bilar och bussar behöver dirigeras om. Bilar leds om via Hansagatan och bussar via Älvebacken. Detta gäller från klockan 07 på måndag den 12 juli, till och med klockan 16 den 16 juli. Vägen kommer vara avstängd dygnet runt.

David Zander arbetar som byggledare för projektet och hoppas på att det inte ska störa trafiken allt för mycket.

– Förhoppningsvis så är det många som går på semester nu, så är rusningstrafiken på morgonen inte lika stor som den brukar vara, säger David Zander.

Zander säger samma sak om busstrafiken, att inte det är lika högt tryck, vilket minskar påverkan av vägarbetet.

ANNONS

Arbetet görs därför att vatten, avlopp och dagvatten behöver anslutas från Vita Fläcken till Egnahemsgatan. Allt detta görs inför bygget av det nya 24-våningshuset som väntas stå klart för inflyttning våren 2024.

Det kommer behöva göras fler arbeten framöver. Men David Zander säger att detta är det som kommer påverka mest. I framtiden kan man behöva stänga av ett eller flera körfält, men inte hela gatan som under vecka 28.

Vad ska man tänka på om man behöver köra inne i centrum när vägen är avstängd?

– Ha tålamod, läs på skyltar, följ anvisningar och omledningar. Så är det att bo i en stad som växer, det kan det bli en del störningar, säger David Zander.

ANNONS