Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jacob Humlén, Kungälvs-Posten
Bild: Jacob Humlén, Kungälvs-Posten

Dödshotade barn på Marstrandsön – döms

En man i 25-årsåldern från Stockholm döms till villkorlig dom med dagsböter efter att ha dödshotat två barn på Marstrandsön förra sommaren.
Mannen ska även betala skadestånd på 5 000 kronor var till barnen.

Det var en dag i juni förra sommaren som två unga flickor från Kungälv var på Marstrand och badade. Då var det en kille som ropade på dem sa till dem ”era jävla as, jag ska döda er”.

LÄS MER: Hotade två personer med kniv på Marstrandsön

Flickorna tog sig från badplatsen samtidigt som de upplevde mannen som aggressiv och att han följde efter dem. En av tjejerna tyckte att mannen hade en aggressiv blick och att han ökade farten när han gick efter dem.

Mannen satte sig en stund vid en kvinna på en bänk på Hamngatan. När han gick därifrån berättade tjejerna för kvinnan vad de upplevt. Mannen gick vidare in på en restaurang och betedde sig stökigt där, och blev omhändertagen.

Flickorna har under rättegången berättat att de blev väldigt rädda för mannen och att de haft svårt att sova efter händelsen.

Mannen, som var kraftigt berusad, säger sig inte ha några större minnesbilder från dagen, men uppger att han druckit från tidig förmiddag och att hans humör svänger när han dricker.

Tingsrätten anser att flickornas berättelser är samstämmiga och trovärdiga, och skriver att mannen riktat dödshot mot två barn och dömer honom för olaga hot med ett straffvärde på en månads fängelse.

Men då tingsrätten inte tror att mannen kommer att återfalla i brott stannar domen vid villkorlig dom med 80 dagsböter om 550 kronor, 44 000 kronor. Han ska också betala skadestånd om 5 000 kronor var till flickorna.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.