Childhood Match Cup samlade både segelentusiaster och semesterfirare

Det var tätt mellan besökarna på Marstrand under lördagen. Seglingseventet Childhood Match Cup lockade många. Men en hel del kom också för sol och bad och för att uppleva ön.

ANNONS
|

Strålande sol, lagom vind och någorlunda badvänlig temperatur. Finaldagen för seglingsevenemanget Childhood Match Cup hade allt som behövdes för att bli en lyckad dag för både segelentusiaster och semesterfirare. Tävlingen pågick utanför den södra delen av ön, och på klipporna och längs med strandkanten trängdes besökarna.

Ingela Lorentzson sitter på en filt på en gräsplätt och spejar ut över havet. Hon brukar följa tävlingarna tillsammans med sin man.

”Det kommer besökare från hela världen”

– Han har mycket mer koll än vad jag har. Men vi har båt. Vi brukar segla hit till Marstrand men idag tog vi bilen. Det är en upplevelse att vara här. Det kommer besökare från hela världen. Det är lite av en folkfest. Men det är lite färre människor i år än vad det brukar, tycker jag.

ANNONS

Några som inte är på ön för seglingens skull är en kvartett från Borås som består av: Smilla Söderberg, Lina Sandström, Julia Johansson och Ofelia Latella.

– Vi har gör det här som en dagsutflykt. Vi är här och kollar läget. Segling är vi inte särskilt intresserade av, men det är ändå kul att se vad som händer, säger de.

Har varit volontär på tävlingarna

– Nu ska vi snart äta lunch. Vi tog badkläder med oss, så det blir nog att vi tar ett dopp innan vi åker hem.

Damfinalen lider mot sitt slut. Lite senare tar herrarnas tävling vid. Folk börjar röra på sig eller så plockar de upp medhavda matkorgar, eller tar de ett dopp i havet. På en klippa sitter Pehr och Magdalena med cavapoo-hunden (en korsning mellan cavalier king charles spaniel och pudel) Flora kvar efter att finalen är avgjord.

– Vi är här för att titta på tävlingen, säger Pehr.

– Jag har själv varit volontär här tidigare, så det är lite extra roligt just därför.

Magdalena har även hon båtvana och följer tävlingen med entusiasm.

– Jag är uppvuxen med båt, men nu blir det mest att vi semesterseglar och då lånar vi någon av våra föräldrars båt.

Vad gillar Flora båtlivet då?

– Hon har en egen flytväst. Hon gillar att vara på havet.

LÄS MER:Glädjebeskedet: Soligt väder hela helgen i Kungälv

LÄS MER:Joel Ratkovic Berntsson om draften: ”Känns overkligt”

LÄS MER:Halvtid i fotbollen – så ser lagen på vårsäsongen

ANNONS