Butikspersonal jagade man efter stöldförsök på KC

En man slet sig efter att ha blivit gripen av butikspersonal inne på Kongahälla center i fredags, men personalen var snabbare och hann ikapp mannen vid motorvägen.

ANNONS

Vid 11-tiden i fredags inträffade ett försök till stöld på Team Sportia på Kongahälla center (KC), där personalen reagerade på tre personer inne i butiken.

– Det är tre gärningspersoner och personalen ser att de har en preparerad väska. De springer när de blir upptäckta. Personalen lyckas stoppa en av dem men mannen kastar väskan, sliter sig och springer därifrån. Personalen jagar på efter, ut och runt hela KC, och griper mannen vid motorvägen. Det var rådigt att springa efter, säger Helen Abrahamsson, förundersökningsledare och gruppchef på polisen i Kungälv.

Mannen, som är i 35- 40-årsåldern, kunde gripas av polis. Han anhölls och släpptes på lördagen.

ANNONS

– Känslan var att det kan vara någon form av en kringresande stöldliga. Det var patrullens känsla, om man lägger samman att de var flera personer och den preparerade väskan.

Mannen erkände brott och fick sin dom direkt, utan rättegång vilket är möjligt vid ett erkännande av den misstänkte. Straffet för mannen blev villkorlig dom.

– Det är ganska vanligt att detta görs med utländska medborgare, det är just för att få in dem i vårat system och påföljden. Skulle han göra andra brott så kan den här domen omvandlas, säger Helen Abrahamsson.

De andra två gärningspersonerna försvann från platsen och är i nuläget okända för polisen.

ANNONS