Ravefest i Svartedalen.
Ravefest i Svartedalen.

Brottsmisstankar efter stor ravefest i Svartedalen

Polis larmades till Härsevattnet i Svartedalen där det pågick en stor ravefest under lördagseftermiddagen. Enligt inringaren var ett hundratal bilar på plats.

ANNONS
|

Larmet inkom till polisen klockan 14.03. Ett flertal samtal från boende i närheten säger att det pågår en ravefest i området och att det spelas mycket hög musik.

Polis kallades till platsen.

Enligt polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr har patruller varit och kontrollerat platsen flera gånger sedan lördagskvällen.

– Vi har varit där och vänt hela dygnet och nu är vi på väg ut igen. I går kväll var vi på plats klockan 19.50 och skrev en anmälan om brott mot ordningslagen eftersom det räknas som en offentlig tillställning utan tillstånd.

Under lördagskvällen var det enligt uppgift 60 personer på platsen, men allt gick lugnt till när polisen kom.

ANNONS

– Att beakta är att vi fortfarande är i en pågående pandemi, även om man lättat på restriktionerna något, säger Fredrik Svedemyr.

Vid 20.30-tiden på lördagen fick en patrull från Kungälvspolisen åka till Härsevattnet.

Två personer, en man och en kvinna i 35-årsåldern, delgavs även misstanke om förseelse mot områdesskydd och brott mot miljöbalken då man ordnat en sammankomst i ett naturreservat.

Från den 1 juli är det också möjligt för polisen att utfärda böter om någon spelar för hög musik.

– Jag kan inte säga att det blir så nu. Men man kan få en ordningsbot på 1 500 kronor om man spelar hög och störande musik, den utfärdas direkt på plats.

ANNONS