Polisens bilder från Karebyvägen där fyra bilar var inblandade en en krock.
Polisens bilder från Karebyvägen där fyra bilar var inblandade en en krock.

Brist på avstånd bakom krock på Karebyvägen – förare åtalas

Fyra bilar var inblandade i en krock på Gamla E6 i höjd med Solgärde i maj, där otillräckligt avstånd från en av bilisterna misstänkts ha orsakat olyckan.

ANNONS

På en våt vägbana eftermiddagen den 6 maj blev det plötsligt köbildning och stopp i trafiken på Karebyvägen strax efter Solgärde vårdcentral i riktning in mot Kungälv.

LÄS MER:Två bilar i krock på Karebyvägen

Ett vittne berättar i polisförhör att en vit bil stod i princip still och var sist i kön, som väntade på att en bil längre fram skulle svänga vänster. Vittnet uppger att den blå Volvon som närmade sig inte bromsade.

Föraren i den vita bilen minns att han hann titta i backspegeln, och såg den blå Volvon komma.

”Sen blev jag påkörd bakifrån. Det var en väldigt hård smäll och hela min bil trycktes/knuffades framåt och in i framförvarande fordon”, säger föraren i förhöret med polisen på plats.

Bilen studsade bakåt

Efter smällen studsade den blå Volvon bakåt igen och krockade då med bilen som kom bakom.

”När jag såg att den blå Volvon började rulla mot mig så började jag också att backa men den rullade snabbare än vad jag backade så den körde in i min bil”, säger föraren, i den sista bilen.

Passagerare i den blå Volvon berättar i förhör att de upplevde smällen som kraftig och att det var svårt att ta sig ur bilen på grund av krockkuddarna som löst ut.

”Var väldigt nära”

Flera av de inblandade har uppgett att hastigheten på den blå Volvon var relativt låg. Föraren själv tror att hon hann komma upp i 40 kilometer i timmen efter att ha kört ur rondellen, och menar också att den vita bilen tvärnitat framför henne.

"Jag vet också att jag var väldigt nära han som var framför, när jag bromsade”, säger hon i förhör med polisen.

Nu åtalas kvinnan, föraren i den blå Volvon, i Göteborgs tingsrätt för brott mot trafikförordningen. Åklagaren menar att hon inte anpassat avståndet till fordonet framför, vilket innebar att det fanns en fara för krock om fordonet framför saktade in eller stannade.

Kvinnan som är i 30-årsåldern nekar till brott.

Ingen person skadades allvarligt i krocken.

ANNONS