Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Linus Olsson
Bild: Linus Olsson

Brinnande bil på E6 – långsamtgående trafik söderut

Ett larm om en bilbrand på motorvägen i höjd med Kareby inkom till räddningstjänsten vid 14.30-tiden på torsdagseftermiddagen.

– Det är en bilbrand på E6 i södergående mellan Kungälv och Kode. De är inte framme än, så jag vet inte mer nu, säger Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Trafikverket skriver på sin hemsida att en personbil brinner och att det är stor trafikpåverkan söderut.

Även polis larmades till platsen.

– Bilen har börjat brinna och föraren har tagit sig ut, och ska inte vara skadad. Det är en full brand och det brinner även i terrängen. De vill ha dit oss för trafikdirigering, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Räddningstjänsten har tre enheter som arbetar på olycksplatsen.

– Vi håller på där, det har spridit sig till terrängen, så vi arbetar på två fronter. Jag har inte fått besked om att vägen är avstängd, säger Urban Samuelsson, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

E6 i södergående är helt avstängd, det uppger trafiken.nu på sin hemsida strax efter klockan 15. Prognosen var att arbetet på plats skulle vara klart vid 15.45-tiden.

– Där har vi släppt, vi har lämnat nu, säger Urban Samuelsson, till Kungälvs-Posten vid 15.40-tiden.

Vid 16-tiden meddelade Trafikverket på sin hemsida att alla hinder var borta från vägen.

På fredagsmorgonen kunde polisen berätta mer om vad som hände. Mannen hade kört bilen på E6 och upptäckt att motorlampan började blinka. Strax efter att han körde av och ställde bilen längs motorvägen fattade den eld.

– Det finns ingen misstanke om brott så ingen anmälan har upprättats, säger Hannah Sutherland, förundersökningsledare polisen Kungälv.