Brännbart material på spishäll bakom branden

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse sedan en brand brutit ut i budoklubbens lokaler på onsdagskvällen.
– Att sätta på två spisar när det står grejer ovanpå, det verkar ju märkligt så klart, säger polisen i Kungälv.

ANNONS

Vid 19.40-tiden på onsdagskvällen upptäcktes rökbildning i budoklubben Budokultur Karate Kungälv vid Smedmästaregatan i Ängegärde.

Räddningstjänst åkte till platsen och upptäckte att två spisar var påsatta inne i lokalen. På den ena låg brännbart material kvarlämnat som hade fattat eld.

– Det var en brand i byggnaden och den fick vi släckt, konstaterade en larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen en stund efter att larmet kom.

LÄS MER:Rökfylld lokal leder till utryckning

Strax efter fanns även polis på plats.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, säger Lars Berntsson, förundersökningsledare på polisen Kungälv, på torsdagsförmiddagen, som i dag inte har någon utpekad gärningsman.

ANNONS

– Polisen har inga spaningsuppslag än så länge.

Polisen uppger att någon har befunnit sig i fastigheten tidigare samma dag, men personen har inte befunnit sig i köket, bara i entrén.

– Och utrymmena var låsta, det var låst in till lokalen. Räddningstjänsten fick bryta sig in då, säger Lars Berntsson.

Kan man avgöra om det rörde sig om en olycka eller om det föreligger uppsåt?

– Det går inte att säga något säkert, men att sätta på två spisar när det står grejer ovanpå, det verkar ju märklig så klart, om det inte skulle finnas uppsåt, säger Lars Berntsson.

ANNONS