Brand i gamla tappen i Diseröd

Det brann i den nedlagda tappen i Diseröd under lördagskvällen. Räddningstjänstens styrkor från både Kungälv och Kode var på plats för att delta i släckningsarbetet. Tre pojkar i yngre tonåren har nu erkänt sig skyldiga till händelsen.

ANNONS
|

Larmet kom klockan 19.55 på lördagen.

– Det verkar brinna lite grann i den gamla tappen som ligger längs med Romelandavägen. Vi är där och släcker, säger Gunnar Skaven, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, strax efter klockan 20.

– Det kommer rök men det är inga synliga lågor, säger han.

Räddningstjänsten var på plats med styrkorna från både Kode och Kungälvs brandstationer. Vid halv nio på lördagskvällen ska räddningstjänsten ha fem enheter på plats.

Även polisen anslöt till platsen.

– Vi är på plats tillsammans med räddningstjänst och jobbar för fullt, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS

Vid 21.12 på lördagskvällen avslutade räddningstjänsten släckningsarbetet.

Under kvällen kom tre pojkar i tidiga tonåren med tillhörande föräldrar fram till polispatrullen som fortfarande var kvar på platsen och erkände att de legat bakom händelsen.

– De är misstänkta för skadegörelse genom brand. En anmälan till socialtjänsten görs också. Det gör man alltid när det är unga personer, berättar Christer Fuxborg, presstalesperson på polisregion väst, under söndagsmorgonen.

LÄS MER:Ägaren till tappen har nya planer

ANNONS