Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Biljakt slutade i Ulvegärde

Ett antal polispatruller och en polishelikopter jagade en bilist som inte ville stanna för polisen på söndagskvällen. Jakten tog senare stopp i Ulvegärde.

Efter 21.30-tiden hade en polishelikopter sett en bil som kört i hög hastighet på Hisingen och sedan vägrat stanna för polisen.

– Det är ett trafikbrott i grunden och vi vill stanna och höra honom, men han vill inte medverka och då sticker han, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Flera polispatruller deltar i ingripandet och en polispatrull hade fått stopp på bilen i höjd med IKEA, men bilen hade lyckades smita från platsen och kört norrut mot Kungälv och Ulvegärde.

– Han kör i mycket hög hastighet på E6 norrut och därefter kör han in i ett bostadsområde och stannar på Ulveskogsgatan, och där grips han när han försöker fly till fots, säger Mahlin Engstrand, på Kungälvspolisen.

Boende i Ulvegärde har vittnat om att det på söndagskvällen var "värsta pådraget med helikopter, blåljus och poliser som sprang precis utanför fönstren".

Föraren är en man i 30årsåldern, hemmahörande i närheten av Stockholm, och han greps efter bara några minuters jakt till fots.

– Han har viss anknytning till Kungälvs-området, säger Mahlin Engstrand.

Han är nu misstänkt för grov olovlig körning, grovt drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott och trafikbrott då han inte stannat på polismans tecken.

Bilen togs i beslag.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.