Biljakt slutade i Ulvegärde

Ett antal polispatruller och en polishelikopter jagade en bilist som inte ville stanna för polisen på söndagskvällen. Jakten tog senare stopp i Ulvegärde.

ANNONS
|

Efter 21.30-tiden hade en polishelikopter sett en bil som kört i hög hastighet på Hisingen och sedan vägrat stanna för polisen.

– Det är ett trafikbrott i grunden och vi vill stanna och höra honom, men han vill inte medverka och då sticker han, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Flera polispatruller deltar i ingripandet och en polispatrull hade fått stopp på bilen i höjd med IKEA, men bilen hade lyckades smita från platsen och kört norrut mot Kungälv och Ulvegärde.

– Han kör i mycket hög hastighet på E6 norrut och därefter kör han in i ett bostadsområde och stannar på Ulveskogsgatan, och där grips han när han försöker fly till fots, säger Mahlin Engstrand, på Kungälvspolisen.

ANNONS

Boende i Ulvegärde har vittnat om att det på söndagskvällen var "värsta pådraget med helikopter, blåljus och poliser som sprang precis utanför fönstren".

Föraren är en man i 30årsåldern, hemmahörande i närheten av Stockholm, och han greps efter bara några minuters jakt till fots.

– Han har viss anknytning till Kungälvs-området, säger Mahlin Engstrand.

Han är nu misstänkt för grov olovlig körning, grovt drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott och trafikbrott då han inte stannat på polismans tecken.

Bilen togs i beslag.

ANNONS