Tre olika anmälningar har upprättats efter tumult i rondell i Munkegärde.
Tre olika anmälningar har upprättats efter tumult i rondell i Munkegärde. Bild: Louise Jungmalm/Arkiv

Bilister krockade i rondell i Munkegärde – flera anmälningar upprättade

Två bilar kolliderade under natten i Munkegärde, och i samband med krocken började förarna bråka. Det slutade med flera anmälningar och att en man fick föras till sjukhus.

ANNONS

Vid klockan halv fyra på tisdagsmorgonen krockade två bilister i rondellen Munkegärdegatan. Förarna blev då osams och började bråka. Bråket ska ha uppstått då en av förarna ville se den andres körkort.

– I samband med kollisionen uppstår det bråk på platsen. En person som försöker gå emellan blir puttad och trillar i marken, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

När polis larmats till platsen omhändertogs en av förarna, en kvinna i 45-års åldern, som misstänks ha varit berusad. Hon fördes till stationen och är nu misstänkt för grovt rattfylleri. Förhör har hållits och hon erkänner brott, berättar Hannah Sutherland, förundersökningsledare, under tisdagsförmiddagen.

En anmälan om misshandel har också upprättats under tisdagsmorgonen. Målsägande i misshandelsärendet hade en svullen kind och rivmärken.

– Inga förhör är gjorda med dem angående misshandelsmålet än, säger Hannah Sutherland.

En av personerna på platsen, en man, fick föras till sjukhus med ambulans, men det finns inga uppgifter om att han ska ha fått allvarliga skador. Läget är oklart om det är den ingripande personen eller den ene föraren som förts till sjukhus.

– Händelsen inatt representerar alltså tre ärenden, ett rattfylleri, en misshandelsanmälan från ena parten och en trafikolycka, säger Hanna Sutherland.

ANNONS