Bild från förundersökningen.
Bild från förundersökningen.

Bilist körde på gångtrafikant nära kexfabriken – åtalas

En kvinna såg inte en annan kvinna som passerade ett övergångsställe vid kexfabriken och körde på henne. Nu åtalas hon för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

ANNONS
|

Det var i mitten av februari vid 06.30-tiden som en kvinna körde genom rondellen vid kexfabriken i Kungälv.

Det slutade med att hon körde på en annan kvinna som passerade ett övergångsställe i anslutning till rondellen. I förhör berättar målsägande att hon var ute på ”sin dagliga morgonpromenad”. Hon kom från Strandgatan och skulle gå över övergångsstället närmast kexfabriken på Liljedalsgatan.

Kvinnan träffades av bilen på högersidan av kroppen, föll i backen och slog i pannan mot trottoarkanten. Hon fick ett djupt sår i pannan och fördes till sjukhus med ambulans, där såret i pannan syddes ihop och högerhanden opererades. I förhör har hon också berättat att hon fick hjärnskakning av olyckan och haft yrsel efteråt.

ANNONS

Den misstänkta kvinnan nekar till brott då hon anser att hon inte varit vårdslös. I polisförhör säger hon att det var ”en ren olyckshändelse”. Hon menar att det var mörkt och svårt att se kvinnan och att ”det borde vara bättre belysning på platsen”.

Nu åtalas kvinnan för vårdslöshet i trafik och för vållande till kroppsskada.

ANNONS