Bil voltade ner i diket utanför Kärna – två till sjukhus

En bil körde av vägen mellan Kärna och Ytterby och voltade ner i diket under natten till söndag. Två personer fördes till sjukhus med oklara skador. Enligt polisen ska en av dem varit medvetslös.
– Det är oklart skadeläge, men det ska inte vara några livshotande skador, säger Mile Hristovski vid polisen.

ANNONS
|

Det var klockan 00.34 som larmet om en trafikolycka på väg 604 inkom. En bil ska då ha voltat och sedan kört ner i diket i höjd med Trädal.

– Det är en personbil som har kört av vägen och ner i diket. Vi är på plats och sanerar vägbanan, säger Lydia Bradaric, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Efter olyckan var vägen helt avstängd i en timme.

Två till sjukhus – en medvetslös

Polis och ambulans har också varit på plats. Enligt Mile Hristovski, vakthavande befäl vid polisen i Väst, ska två personer ha förts till sjukhus med ambulans.

– Det är oklart skadeläge, men det ska inte vara några livshotande skador. Det är ungdomar som har kört av vägen och vi misstänker rattfylleri, säger han.

ANNONS

Senare på söndagsmorgonen meddelade polisen att en av personerna ska ha förts till sjukhus medvetslös.

Totalt fanns fem personer i bilen. Två män, som båda är runt 20-årsåldern, misstänks för att ha varit påverkad vid olyckstillfället.

Misstänkt rattfylleri

Mikael Mohlin, förundersökningsledare på polisen i Kungälv, uppger till Kungälvs-Posten på måndagsförmiddagen att blodprov tagits på de båda männen och misstanken är att de var påverkade av narkotika och alkohol.

– Det var väldigt rörigt på plats. Bägge killarna misstänks för grovt rattfylleri. Det är ingen som kan styrka vem av dem som har kört. Men vi har vissa indikationer, säger Mikael Mohlin.

Det finns fyra vittnen som hörts av polis på plats.

ANNONS