En bil körde under lördagen på en älg i Rödbo utanför Kungälv. Bilföraren kunde själv slå larm om olyckan. OBS: Bilden är en genrebild.
En bil körde under lördagen på en älg i Rödbo utanför Kungälv. Bilföraren kunde själv slå larm om olyckan. OBS: Bilden är en genrebild. Bild: Filip Landqvist

Bil krockade med älg utanför Kungälv

En älgolycka inträffade i Rödbo utanför Kungälv på lördagen. Efter kollisionen var det bilföraren själv som slog larm om olyckan, uppger räddningstjänsten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungälv usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Olyckan inträffade i korsningen Kongahällavägen/Rödbo Lunnaväg vid 15-tiden.

– Älgen försvann från platsen efter kollisionen, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

– Bilföraren var ute ur bilen när vi kom fram och var också den som larmade, fortsätter han.

Polis kallades inte fram till olycksplatsen, men enligt presstalespersonen Anna Göransson skickades en eftersöksjägare ut för att försöka leta rätt på älgen.

Vid klockan 15.50 meddelade Trafikverket att det åter rådde full framkomlighet på vägen.

ANNONS