Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frontbilar öppnar showroom i Kongahälla center.  Bild: Frida Ekborg
Frontbilar öppnar showroom i Kongahälla center. Bild: Frida Ekborg

Bilåterförsäljare öppnar showroom i Kongahälla center

Frontbilar har länge velat etablera sig i Kungälv men det har varit svårt att få tag i lokaler. Nu öppnar bilåterförsäljaren ett showroom i Kongahälla center.

– Vi har haft dialog med Kongahälla center under ett års tid och har nu landat i att vi kör ett showroom, så får vi känna på det lite att faktiskt få finnas fysiskt i Kungälv, säger Jesper Nydén, försäljningschef på Frontbilar, som har sin stora utställningshall i Tagene, Hisings Kärra.

I showroomet så ställer man ut det tre år gamla bilmärket CUPRA, och där kan man titta, känna och boka provkörning. Den som vill shoppa en ny bil direkt kan också göra det.

– Ja, helt rätt. Det finns säljare på plats så du kan få både offert och avslut i butiken. Provkörning bokar vi in, antingen att vi kommer med bilen till Kongahälla eller att man kommer till Tagene, berättar Jesper Nydén.

De senaste veckorna har gått åt att förbereda inför öppningen. Väggarna har målats, bilarna har körts in och skyltar har skruvats upp på väggarna.

– Min känsla är att Kongahälla uppskattar satsningen vi har gjort. Vi har sneglat lite på Tesla och Polestar, som har ett showroom i Mall of Scandinavia och på Avenyn, och inspirerats lite av dem. Man vill få det lite coolt och få en wow-faktor, säger Jesper Nydén.

Sedan man öppnade i måndags har många nyfikna kunder kommit in och tittat.

– Det är många som frågat var det är för märke, de som inte vet om CUPRA än. En del padelintresserade känner redan till oss eftersom CUPRA sponsrar de bästa atleterna inom padel. Många tycker det är ett coolt märke.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.