Kroppen låg nära Kärleksstigen i Fontin.
Kroppen låg nära Kärleksstigen i Fontin. Bild: Sahra Almgren

Betongkropp hittades i Fontin – varnar på Facebook

En kvinna, som var ute och promenerade i Fontin under onsdagen, fick en smärre chock när hon gjorde ett makabert fynd. I en bäck i närheten av Kärleksstigen låg en betongkropp. ”Stod stilla länge innan vi vågade gå fram”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

ANNONS
|

Strax vänster om Kärleksstigen, om man kommer uppifrån, ligger en gjuten betongkropp i en bäck. Kroppen liknar en skyltdocka, saknar huvud och är mycket verklighetstrogen.

”Såg ut som en riktig kropp först”, skriver inläggsskaparen i gruppen Kungälvs Anslagstavla på Facebook.

Efter att hon konstaterat att det inte rörde sig om en riktig kropp så tog hon flera bilder för att varna folk som promenerar i området, så de inte får samma chock.

I kommentarerna är det många som reagerat på det makabra fyndet.

”Sjukt, vem gör så?”, ”Tänk om ett barn får se detta hemska” och ”Kan inte någon bara ta bort skiten!?”, står att läsa.

ANNONS

LÄS MER: Betongkropp i skogen var kvarglömt konstverk

När Kungälvs-Posten ringer till polisen under onsdagskvällen för att fråga om de fått in några samtal i ärendet, så är det inget som vakthavande befäl Andreas Odén hört något om. Han tycker det hela låter märkligt, och dramatiskt för den som hittade betongkroppen. Men han har svårt att se att det skulle vara olagligt att placera ut en betongkropp i en bäck på det viset.

– Möjligtvis att man ser det ur ett nedskräpningsperspektiv. Men annars låter det svårt att dra det till något brottsligt. Vissa ser det kanske som konst.

Men om folk börjar ringa in till polisen och ni kallas ut, är inte det att provocera fram något?

– Ett sånt brott kräver fullt uppsåt och det ska gå att bevisa. Det känns inte riktigt så här. Min bedömning rakt av är att det inte är brottsligt.

Vems ansvar är det att ta bort kroppen, så att inte fler personer blir skrämda?

– Den som har lagt den där är i första hand ansvarig, men kan man inte komma fram till vem som har lagt den där så tänker jag att det är en kommunal angelägenhet. Men det är ju också beroende på vem som äger marken där den ligger. Vi kommer nog inte bli inblandade i det, säger Andreas Odén.

ANNONS