Polisens bild på pengarna som mannen från Kungälv misstänkts ha betalt för sex i en lägenhet i Göteborg, mitten av januari 2022.
Polisens bild på pengarna som mannen från Kungälv misstänkts ha betalt för sex i en lägenhet i Göteborg, mitten av januari 2022. Bild: Per Anger

Betalade 1 000 kronor för sex – Kungälvsbo åtalas

En man från Kungälv åtalas för att ha köpt sex av en kvinna för ett par veckor sedan. Kvinnan har bekräftat att de haft sex mot betalning, men mannen nekar.

ANNONS
|

En söndag kväll i mitten av januari i år hade polisen span på en lägenhet i östra Göteborg där man visste att det pågick försäljning av sexuella tjänster.

Polis uppger i sin rapportering att en man – som en av poliserna känner igen från en polisinsats mot sexköp i höstas – går in i aktuell lägenhet klockan 19.15. När han kom ut igen, drygt en kvart senare, grep polisen honom.

I polisförhör berättar kvinnan i lägenheten att hon tillsammans med andra kvinnor flugit till Sverige, hyrt lägenheten i tre dagar och annonserat på sociala medier.

När polisen visar en bild av mannen från Kungälv bekräftar kvinnan att han just varit där och betalat 1 000 kronor för ”normalt sex”.

ANNONS

Mannen förhördes även han på plats och förnekade då brott – han nekade till att ha varit inne i lägenheten, erkände att han var i fastighetens svale och ville därefter inte svara på fler frågor från polisen.

Nu åtalas mannen, som är i 25-årsåldern, för köp av sexuell tjänst. Ärendet ska upp för avgörande i Göteborgs tingsrätt.

ANNONS