Besvärligt i trafiken – efter snöfallet

Under onsdagsmorgonen föll snön runtom i Västsverige – något som lett till problem i trafiken. Vid Hammar körde en bil i diket och kollektivtrafiken påverkas på flera håll. Under eftermiddagen är det inställelser på flera linjer.

ANNONS
|

Onsdagens snöfall har ställt till det i trafiken.

– Det är besvärligt. De stora vägarna saltas först. Det kan vara halt, sa Dennis Weiler vid trafikledningscentralen under tidiga morgonen.

Strax efter klockan 09 blev en bilist påkörd bakifrån av en lastbil vid Kodemotet. Lastbilen stannade inte efter olyckan utan körde vidare, uppger polisen.

Polisen fick senare tag på lastbilschauffören, en man i 25-årsåldern.

– Det är inte bestämt ännu om det blir någon brottsrubricering, men det kan eventuellt vara fråga om smitning, säger Thomas Fuxborg på polisen.

Bil i diket

Under tidiga onsdagsmorgonen körde en bil i diket vid Hammar. Räddningstjänsten åkte ut, men kunde senare lämna platsen.

ANNONS

Även vid Kanehallsvägen i Ytterbyområdet åkte en bil av vägen vilket fick räddningstjänst att rycka ut, och i korsningen Rollsbovägen/Bilgatan var en lastbil inblandad i någon form av olycka.

Rapporter under morgonen gjorde gällande att lastbilar haft problem att ta sig upp mot Rollsbomotet till följd av snön som lagt sig på vägbanan.

Se videon i artikeln.

Påverkan på kollektivtrafiken

Halkan och snön har också påverkat kollektivtrafiken i hela regionen.

Bland annat var busslinje 320 indragen mellan Tjuvkilshuvud och Kärna bussterminal och linje 3 mellan Fontin och Fredskullaskolan.

Marstrand express drogs in klockan 07 och var inställd i flera timmar.

– Det är på grund av halkan. Det är lite oklart när den kan börja trafikeras igen, men just nu är den indragen, sa Johan Morsten vid störningsjouren under förmiddagen.

Vid klockan 13 började linjen trafikeras igen.

Enligt KP:s reporter som åkt på sträckan är det väldigt halt – och flera fordon ska ha kört i diket.

– Det är en del inställelser och förseningar i snövädret. I stort sett all busstrafik har påverkats, säger Johan Morsten.

Flera skolbussar har även varit inställda under morgonen, bland annat linje 917, 924 och 910.

Under eftermiddagen är det delvisa inställelser på linjerna 305, 306 och 308.

– Det är hela eftermiddagen, tills vi hör något annat, säger Johan Morsten.

ANNONS