Barnvänlig helg väntar

Sista helgen i september är full av barnvänliga aktiviteter. Eller vad sägs om Alfons Åberg-teater, barnloppis och en del dag för Världens barn? För de lite äldre – får vi fresta med både livemusik och dansafton?

ANNONS
|

Musik: Ta helg till tonerna av Lisa Ljungberg

När välkända artister som Magnus Carlsson, Jessica Andersson, Linda Bengtzing och Mariette väljer pianist och kapellmästare står Lisa Ljungberg högst på listan. Med en enastående röst och ett härligt sväng tolkar hon låtar från förr och nu – missa inte chansen att se henne när hon hälsar på Amici och deras fredags-AW.
När: Fredag kl. 17.00-19.00
Var: Amici, Västra Gatan 80

Barn: En dag för alla världens barn

På lördag arrangerar Rädda Barnen och IOGT-NTO-rörelsen en Världens Barn-dag i Kungälv. Dagen drar i gång med Kungälvs Musikkår och Drillflickor kl. 11.00 i Västra Parken. Därefter drar du dig ner till Älvparken (mellan Skarpe Nord och Älvmagasinet) och kollar in diverse räddningsfordon och polisbilar och deltar i roliga lekar och tävlingar. För den biosugne visar Biografen Trappan ”Mamma Mu hittar hem” kl 13.30 till en subventionerad kostnad av 60 kr.
När: Lördag från kl. 11.00
Var: Västra parken, Älvparken och Biografen Trappan

Dans: Casanovas bjuder upp till dans

Rycker det i dansbenen? Då ska du ställa in siktet mot Kvarnkullen, där dansbandet Casanovas bjuder upp till en dansant afton i Kungälvsparkens regi. Det finns en kiosk som serverar enklare förtäring inne i lokalen och kalaset kostar 250 kr. Ingen åldersgräns.
När: Lördag kl.20.00-00.00. Insläpp från kl. 19.30.
Var: Kvarnkullen

Loppis: Fynda till barnen inför höst- och vintersäsongen

Säsongen för regnställ, fingervantar, allvädersstövlar och overaller är kommen och vad passar väl bättre än att fynda allt ovanstående – och mycket därtill! – second hand? På lördag blir det stor loppis med fokus på barn i höst- och vintersäsong på Romevi och det är Romelanda UF och Diserödsskolans föräldraförening som arrangerar allt. Loppisen pågår hela dagen men om du har is i magen är det halva priset på många varor mellan kl. 16.00-18.00.
När: Lördag kl. 10.00-18.00
Var: Romevi, Romelanda

Barn: Knutar och spökeri med Alfons Åberg

Ta med kidsen på Alfons Åberg-teater! Under 40 mysiga men också lite spännande minuter får vi möta Alfons, Alfons pappa, Alfons pappas apa, Alfons katt Pussel, eventuellt ett och annat fantasispöke och en livs levande trollkarl! Föreställningen bygger på av fyra av de populära Alfons Åberg-böckerna och passar alla Alfons-fans mellan 2 och 9 år.

När: Söndag kl. 15.00

Var: Mimers Hus

Tipsa oss!

Har du något roligt helgtips? Maila oss! redaktionen@kungalvsposten.se

ANNONS