Martin Ottosson laddar inför årets barnfestival med roliga boxhandskar.
Martin Ottosson laddar inför årets barnfestival med roliga boxhandskar. Bild: Kristian Johansson

Barnfestivalen tillbaka efter coronauppehåll

Till helgen är Kungälvs barnfestival tillbaka efter ett och ett halvt års coronauppehåll.
– Den är uppdelad på fyra olika pass för att undvika trängsel, säger arrangören Martin Ottosson på Allhyr.

ANNONS

Våren 2019 kom cirka 2000 personer till Kungälvs barn- och ungdomsfestival, som då gick på kastbanan i Skälebräcke. Martin Ottosson trodde då på en ännu större festival följande år, men det gick inte att genomföra under 2020.

– Förra året fick vi ju ställa in, av kända skäl. I våras gick det inte heller. Det var inget alternativ att köra då, säger han.

Nu kommer årets festival gå på hösten istället, närmare bestämt nu på lördag och söndag, vid Kringledammen i Kareby.

– Skälebräcke är egentligen ett bättre ställe, men det är kommunen som äger den marken, så det hade kostat oss 50 000 kronor att vara där. Nu fick jag en bra deal här med brukshundsklubben istället, säger Martin Ottosson.

ANNONS

För att minimera trängseln på årets festival är den uppdelad i fyra pass, två på lördag och två på söndag.

– Jag hoppas på att det kommer 1500 personer sammanlagt, men hittills har biljettförsäljningen gått lite trögt. Jag kanske inte har varit så bra på att marknadsföra det, och det har varit lite kort om tid, säger Martin Ottosson.

Martin Ottosson på Allhyr testar mekaniska tjuren inför barnfestivalen i Kringledammen.
Martin Ottosson på Allhyr testar mekaniska tjuren inför barnfestivalen i Kringledammen. Bild: Kristian Johansson

Det är många vuxna som har köpt biljett, vilket verkar tyda på att många barn under tre år kommer att komma, de behöver inte ha biljett för att komma in. Men Martin Ottosson menar att det finns mycket roligt även för äldre barn.

– Det kanske är mest behållning för de mellan fem och tolv år. Vi har hinderbanor, mekanisk tjur, en kampsportshörna med sumo och boxning. Sedan har vi givetvis hoppborgar, rutschkanor och allt det vanliga, säger han.

2019 var sångerskan Lisa Ajax dragplåster på festivalen, i år är det Allgot och Villgott som står för den musikaliska underhållningen.

– De är väldigt roliga för de minsta barnen. Det är kul att ha lokala artister med. De har ju hållit på sedan jag var liten och en av dem, jag vet inte vilken, är ju från Kungälv.

Barn över tre år och vuxna får köpa biljett för att komma in på festivalen. Väl inne är det mesta gratis.

– Går vi jämnt upp ekonomiskt så är jag nöjd. Jag gör detta för att det är roligt och för att det ska hända något i Kungälv. Jag hade haft fullt upp att göra ändå, säger Martin Ottosson.

ANNONS