Arkivfoto: Getty Images
Arkivfoto: Getty Images Bild: Getty Images

Bakslag för våren – nu kommer snön

Fram med paraply och gummistövlar, nu drar flera lågtryck med stora nederbördsområden in. Det innebär snö och regn hela veckan.

ANNONS

Efter att slutet av februari bjudit på både sol och varmare temperaturer får våren ett riktigt bakslag. Redan imorgon väntas lågtryck dra in över Kungälv, och det har med sig både snö och regn.

När lågtrycket närmar sig kommer det blåsa upp ordentligt med hårda vindbyar, samtidigt som nederbörd rör sig in.

– Och det är ju lite kallare temperaturer vi fått in så det kommer inledningsvis en hel del snö som kommer in över er, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Snö och regn blandat

Natten mot torsdag kommer det enligt honom att snöa ganska mycket, men snön kommer vara blöt och det kommer finnas inslag av regn redan då. Senare på torsdagen kommer snön mer och mer övergå i regn och resultatet kommer bli en hel del slask.

– Det är nog ingen pudersnö som faller utan det blir ganska blöt snö.

En blöt helg

Regnvädret kommer dessutom hålla i sig under helgen.

– Under lördagen kommer det vara lite mer splittrat, det kan dröja sig kvar lite skurar och snöbyar så helt uppehåll kommer det inte vara, men vinden kommer avta något. Sedan har vi ett nytt lågtryck som kommer in på söndag och ger mer nederbörd, säger Jon Jörpeland.

När våren kan väntas är för tidigt att säga, men som det ser ut nu finns det chanser att solen kan visa sig igen på söndag eftermiddag och i början av nästa vecka.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@kungalvsposten.se

ANNONS