Baba ba baba ba – är trea i KP:s tatueringstävling

En av systersonens oneliners – om vad en höna säger – blev ett vedertaget familjeuttryck, och ”baba ba baba ba” är sedan i våras intatuerat på Louise Olssons högra lår.

ANNONS
|

När systersonen Harry, då två år och granne med Louise i Ytterby, fick frågan: ”vad säger hönorna?” var svaret: ”baba ba baba ba”. Uttrycket satte sig i systrarnas familjer och när de möts utanför husen och frågar varandra: ”har du tittat till hönsen? Så är svaret numera:

– ”Jajamänsan, baba ba baba ba”, det har blivit ett uttryck hos oss, den pojken är en onelinersspruta, säger Louise, och skrattar.

Louise Olsson med systersonen Harry som är källan till tatueringen som tog hem tredje plats i KP:s tävling.
Louise Olsson med systersonen Harry som är källan till tatueringen som tog hem tredje plats i KP:s tävling. Bild: Privat

Hon har flera tatueringar med fåglar på kroppen – svalor, måsar och ett fågelskelett.

– Jag tänkte att ”jag skickar väl in hönorna” det är den konstigaste tatueringen jag har. Det är inte vanligt att tatuera in fem fåglar på ett led, och den är personlig i och med att det är systersonens uttryck.

ANNONS

Tatueringen är drygt en decimeter hög. På rad står tuppen Benny, gråa hönan Ulla och de två hönorna, som inte går att skilja åt, heter Greta och Henny.

– Den bruna är Tut, hon heter egentligen Rut, men här var det Harry som då inte kunde säga Rut så det blev Tut.

Tuppen Benny och hönorna Ulla och Tut var en present till oneliners-Harrys storebror Sam för något år sedan. Hönorna Greta och Henny tillhör Louise och hennes sambo.
Tuppen Benny och hönorna Ulla och Tut var en present till oneliners-Harrys storebror Sam för något år sedan. Hönorna Greta och Henny tillhör Louise och hennes sambo. Bild: Privat

– Dem som jag har visat den för brukar skratta, den sprider glädje.

Och även Kungälvsbaserade tatueraren Mattias Borgman, på No worries tattoo, reagerade på valet av motiv.

– Han sa: ”du är nog den enda som har hönor på rad på låret”, och om till och med tatueraren reagerar då vet man att det är en bra tatuering, säger Louise.

Harry kanske är en källa till fler tatueringar för dig i framtiden?

– Vem vet det. Om det kommer en riktigt sådan där oneliners igen, kan det säkert bli det.

ANNONS