Ett digitalt presentkort för årets julklapp ska underlätta lokala inköp.
Ett digitalt presentkort för årets julklapp ska underlätta lokala inköp. Bild: Arkivfoto/Malin Heidenfors

Årets julklapp till kommunanställda ska gynna lokal handel

Kommunanställda får med ett presentkort köpa årets julklapp i Kungälv. Kungälvs kommun vill med den lösningen stötta det lokala näringslivet och samtidigt satsa på miljön.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

När det snart lackar mot jul har Kungälvs kommun bestämt att årets julklapp ska inhandlas i Kungälv. Runt 3700 personer jobbar i kommunen och kommer få ett digitalt presentkort på 150 kronor som ska kunna användas i butiker, kaféer eller restauranger i stan. Nu vill kommunen att så många lokala företag som möjligt anmäler sig till att vara med i presentkortssatsningen.

– Både för att gynna den lokala handeln och för att medarbetarna ska kunna välja bland så många handlare som möjligt för sina presentkort, säger Kent Jellmund, kommunens näringslivsstrateg.

Satsningen ska bidra till att minska miljöpåverkan genom lokala inköp, och samtidigt gynna handeln. Kommunen valde digitalt presentkort som julklapp även förra året, men då gick det att handla för även på andra ställen än Kungälv. Totalt rör det sig om 600 000 kronor som kommunalanställda kommer handla för.

– Stöttning till näringslivet behövs i allra högsta grad. När det här bestämdes var mitt under coronan, då såg det inte så lysande ut, men det behövs ju fortfarande, säger Kent Jellmund.

Kommunen har precis gått ut med förfrågan till lokala affärer, kaféer och restauranger, men företag kan anmäla sitt intresse fram till 12 november.

– Vi hoppas på ett hundratal i alla fall, säger Kent Jellmund.

ANNONS