Tre ambulanser tillkallades efter en olycka vid Kungälvsmotet.
Tre ambulanser tillkallades efter en olycka vid Kungälvsmotet. Bild: Linus Olsson

Arbetsplatsolycka vid Kungälvsmotet – 20-årig man död

Strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen inträffade en arbetsplatsolycka vid Kungälvsmotet. En man fick en släpvagn över sig, och avled senare av sina skador. Polisen har startat en utredning om vållande till annans död.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Tre ambulanser, däribland en helikopter, kallades till Kungälvsmotet under morgonen efter att en man fått en släpvagn över sig. Polisen rubricerar händelsen som en arbetsplatsolycka.

– Larmet kom in till SOS alarm 08.41 och ambulanser var snabbt på plats, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Mannen flögs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset med allvarliga skador.

Vid 12.20-tiden meddelade polisen på sin hemsida att mannen avlidit på sjukhuset.

– Han blev 20 år gammal, säger Thomas Fuxborg, till Kungälvs-Posten.

– De höll på med något arbete med dagvattenbrunnar utmed E6 och hade parkerat ett arbetsfordon där. Släpet hade stått lite snett, det måste stå plant, och i samband med att de lyfter släpet för att lägga något under hjulen kapsejsar släpvagnen och han får den över sig.

I ett första läge skrev polisen en anmälan om grovt vållande till kroppsskada och att det inte fanns några misstankar om brott.

– Nu är det vållande till annans död som det kan bli frågan om när man utreder arbetsplatsolyckan, och utreder om det begåtts något fel, säger Thomas Fuxborg.

Christian Ozanne, polisinspektör på polisens arbetsmiljöbrottsgrupp, utreder händelsen för att se om något brott begåtts eller om det handlar om en ren olycka.

– Vi tittar på om det här har skett i samband med en arbetsuppgift och tittar på om arbetsgivaren kan ha något ansvar. Utredningen får visa om det finns brister som gjort att det här kunnat ske, men det händer ju dock olyckor också, och det är lite för tidigt att säga något mer nu, säger Christian Ozanne.

ANNONS