Allt och lite till på Kungälvs höstmarknad

Varken regnet eller elpriserna satte stopp för kommersen på höstmarknaden i Kungälv.
– Det är mycket roligare att handla på marknad än i butik, säger Asimir Avdagic från Hisingskärra.

ANNONS
|

Lakritsglögg, äkta skinnhandskar, T-shirtar med hårdrocksmotiv, rengöringsmedel för ALLA ytor, nykokta polkagrisar och kanske ett jobb i hemtjänsten? På Kungälvs höstmarknad går det att hitta allt du behöver och ganska mycket mer.

Asimir Avdagic från Hisingskärra har precis köpt två hekto grekiska oliver. Han och hans fru Dana är flitiga marknadsbesökare.

– Det är som i Bosnien. Där handlar man det mesta på marknaden, säger han. Marknader är väldigt mycket roligare än att handla i butik. Här kan man gå och provsmaka och prata med försäljarna.

Några stånd nedför gatan står Rami Ibrahim och gnider på en kopparkittel.

– Det här rengöringsmedlet kan du använda till allt som tål vatten, ropar han. För att visa dess förträfflighet kör han ett varv med skrubben i den medhavda diskhon som redan skiner.

ANNONS

– Det är bara naturliga ingredienser. Du behöver inte ens använda handskar!

Nästan som vanligt

Höstmarknaden brukar gå lite lugnare till än vårmarknaden, men arrangemanget har ändå lockat 75 knallar vilket är nästan lika många som före pandemin.

Marknadsgeneral Sten Källberg och hans medarbetare kan vittna om att det krävs en hel del arbete för att få allt på plats. Först handlar det om att sprida information, sedan är det mest praktiska göromål, så som avspärrningar, eldragning och sophämtning, med mera.

– Det är ju kul att det händer saker, säger Sten Källberg. Tyvärr har vi fått en del avbokningar i sista stund. När det regnar är det vanligare att knallar får fel på bilen, råkar tanka fel drivmedel och annat jox som gör att de inte kan komma.

Marknaden arrangeras av IFK Kungälv och överskottet går till bandyn.

Har köpt en klänning

Karin Göransson är en av marknadens flitigaste besökare. Idag är hon här med väninnan Ania Hylén Marberg och de båda har precis provsmakat getost med parmesansmak.

– Den var god, intygar Karin. Jag bor i närheten så jag besöker marknaden vartenda år. Här kan man hitta så käcka tunikor och mjukis-kläder.

Från en påse plockar hon fram en nyinköpt gammelrosa klänning.

– Jag funderar på att köpa en likadan men jag har inte bestämt mig än, säger Ania.

Under ett tält står Felicia Holm och Mirja DeBruin från rekryteringsenheten inom vård och omsorg. De hoppas hitta ny vårdpersonal under höstmarknaden.

– Vi har haft en hel del nyfikna i tältet, berättar Felicia Holm. Det är kanske inte någon som bestämmer sig här och nu för att söka jobb hos oss men vi väcker en tanke.

– Vädret är ok, tillägger Mirja DeBruin. Det ösregnar i alla fall inte.

LÄS MER:Svettigt på Vikingamarknaden

LÄS MER:Inställd marknad ger inget bidrag

ANNONS