Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mimers hus gymnasium kommer åter att ha all undervisning på plats, säger gymnasiechef Amela Filipovic. Bild: Kristian Johansson
Mimers hus gymnasium kommer åter att ha all undervisning på plats, säger gymnasiechef Amela Filipovic. Bild: Kristian Johansson

Alla eleverna på plats när gymnasiet öppnar igen

Under vårterminen var det delvis distansundervisning på gymnasiet i Kungälv. Men den slopas från och med att skolan börjar på nytt i nästa vecka.
– Alla elever kommer att vara på plats från och med den 18:e, säger gymnasiechef Amela Filipovic.

Förra läsåret på gymnasiet präglades mycket av distansundervisning, men det ska förhoppningsvis de eleverna som går på gymnasiet det här läsåret slippa.

– I dagsläget bedömer Västra Götalandsregionen och Folkhälsomyndigheten att det är läge att ha eleverna på skolan. Så nu planerar vi för att ha alla på plats. Samtidigt vet vi att det kan svänga från vecka till vecka, säger Amela Filipovic.

Hoppas på vaccineringar

Hon tror och hoppas att man kan lyckas hålla nere eller undvika smittspridningen, så att det inte ska behöva bli aktuellt med distansundervisning igen.

– Vi hoppas att många 16-åringar och uppåt kommer att vaccinera sig nu när det kommer att finnas tider för dem att göra det. Vi kommer att uppmana dem att göra det. Vi får inte fråga personalen om de har vaccinerat sig, men såvitt vi vet så har de flesta av dem gjort det, så det är skönt, säger Amela Filipovic.

Under förra läsåret tog gymnasiet delvis till distansundervisning för att hjälpa till att hålla nere trängseln i kollektivtrafiken. Men någon sådan åtgärd är alltså inte aktuell i nuläget.

– Vi har varit i kontakt med Västtrafik och de har inga planer på restriktioner, men det är ju samma sak där, att det kan ändras fort, säger Amela Filipovic.

Mimers lockar fler elever

Mimers hus har en uppåtgående trend just nu vad gäller antalet elever, så vad gäller trängseln inne på skolan, kommer den i alla fall inte att minska.

– Vi har 50 elever fler det här läsåret än vad vi hade förra, så det kommer att vara 1650 elever. Vi är många och fler blir vi.

Även på gymnasiesärskolan Trekungagymnasiet kommer eleverna att vara på plats från och med skolstarten.

– De har varit igång med närundervisning länge, så för deras del blir det ingen förändring, säger Amela Filipovic.

Det blir det däremot för delar av vuxenutbildningen.

– Tidigare har det mesta inom vuxenutbildningen varit på distans, men nu kommer hela vuxenutbildningen att ha närundervisning från och med augusti, säger Amela Filipovic.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.