Alexander vill bli först i Baddarkön – i år igen

Alexander Öst var först i kön när Baddarna såldes i december förra året. Då hade han ställt sig utanför Bräckboden, i snö och kyla med en brassestol, långt innan solen gått upp. Även den här gången vill han stå längst fram.
– Jag har tänkt vara först i kön i år igen, säger han.

ANNONS
|

Den här gången blir det lite bättre väder än sist. I stället för snö, slask och mörker så kommer nationaldagen bjuda på 22 grader och sol mitt på dagen, 13 grader på morgonen, skriver SMHI under fredagen. Alexander har förberett sig med en brassestol som han kan sitta och sola i och vila fötterna efter timmar av köande.

– Ja, den ska jag ha med i år igen. Och en dramaten. Förra året blev det jättetungt att bära utan den. Det blev ju en hel del annat också förutom Baddare. Jag hade väl inte tänkt igenom det riktigt, säger Alexander, som förra året fick stor medial uppmärksamhet för sitt köande, och som blev intervjuad av både TV och tidningar.

ANNONS

Fem påsar köpte han då, i år vet han inte ännu hur många han ska köpa. Han har varit rätt sparsam med att äta dem.

– Jag har fortfarande kvar oöppnade påsar sedan sist, säger han.

Alexander vill inte avslöja exakt vilken tid han ska gå upp och ställa sig i kön i år, men det blir väldigt tidigt, lovar han. Bräckboden öppnar sin Baddarförsäljning klockan 10, och då kommer han förhoppningsvis ha stått där i flera timmar.

– Jag är ju först klar, så tänker jag. Då slipper jag stå i kö hela dagen sen.

Och när du kommer hem så äter du en Baddare?

– Nej, det första jag ska göra när jag kommer hem är att gå och sova en stund.

LÄS MER: Flera från Kexfabriken får jobb hos sjömatsjätten

LÄS MER: Baddare-entusiasten många mil från fabriken

LÄS MER: Kexfabriken öppnar testbageri i Liljedal

ANNONS