En äldre och inte längre aktiv fiskebåt sjönk vid Hätteberget utanför Marstrand under söndagen. Den person som fanns på båten hann sätta sig i säkerhet och blev senare vinschad av en helikopter. OBS: Bilden är en genrebild.
En äldre och inte längre aktiv fiskebåt sjönk vid Hätteberget utanför Marstrand under söndagen. Den person som fanns på båten hann sätta sig i säkerhet och blev senare vinschad av en helikopter. OBS: Bilden är en genrebild. Bild: Jari Välitalo

Äldre fiskebåt sjönk utanför Marstrand

En omgjord och inte längre aktiv fiskebåt sjönk vid Hätteberget utanför Marstrand under söndagen. Den person som fanns på båten hann sätta sig i säkerhet och blev senare vinschad av en helikopter.

ANNONS
LocationKungälv|
|

– Av för mig okänd anledning började båten, som byggts om till en fritidsbåt, att ta in vatten, säger Roger Gebaur, vakthavande befäl vid Kustbevakningen under måndagen.

Båtens ägare, som var ensam när olyckan inträffade, kunde sätta sig i säkerhet med hjälp av en mindre båt han hade med sig på havet.

– Mannen plockades därefter upp av en helikopter från Sjöfartsverket, säger Roger Gebaur på Kustbevakningen.

60 meters djup

Enligt honom ska båten snabbt ha sjunkit och återfinns nu på 60 meters djup väster om Marstrand. Ägaren har uppgett att det fanns 1200 liter diesel i tanken.

– Lite av det läckte ut vilket förstås inte är bra, men vi kunde inte göra så mycket åt utsläppet eftersom båten ligger så djupt och för att det dessutom blåste så mycket under söndagen, säger Roger Gebaur.

ANNONS

Försvarsmakten, som övat på västkusten den senaste tiden, kunde assistera med en undervattensfarkost för att få fram mer information om den kapsejsade båtens status.

– Det ska inte handla om ett omfattande dieselläckage, men det läcker och vi håller fortsatt koll på utvecklingen. Men om båten ska bärgas ligger det på ägaren i nuläget, säger Kustbevakningens vakthavande befäl Roger Gebaur.

LÄS MER:Elbåtar, lyxbåtar och flytande igloos på båtmässan

LÄS MER:Göteborg vill inte längre hantera Kungälvs tobak och alkohol

LÄS MER:Så vill Feministiskt initiativ förändra Kungälv

ANNONS