Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Delvis Kungälvsbaserade The Housewives BBQ, med Romelandabon Mikaela Karlsson, är ett av de tävlande lagen i SM i grill och barbeque i helgen. Bild: privat
Delvis Kungälvsbaserade The Housewives BBQ, med Romelandabon Mikaela Karlsson, är ett av de tävlande lagen i SM i grill och barbeque i helgen. Bild: privat

Åttamannalag hoppas kamma hem grill-SM

På fredag startar SM i grill och barbeque under matmässan i Landskrona. Ett av lagen som deltar är delvis Kungälvsbaserade The Housewives BBQ.
– Vi har goda chanser att vinna, säger Romelandabon och lagledaren Mikaela Karlsson.

Sist The Housewives BBQ deltog i SM var de helt och hållet ett tjejlag. I år har de stärkt upp ytterligare med ett par karlar, men ingen av de åtta deltagarna är någon duvunge vid grillen.

– Vi är ett stort lag som tillsammans besitter mycket kunskap, säger Mikaela Karlsson. Att vi är många kan vara en svaghet, men troligen är det framför allt en tillgång.

Viktigast att ha kul

De fyra Romelandabor som deltar är, förutom Mikaela Karlsson, även hennes man Mikael Karlsson samt Susanne K-Hemmings och Mattias Jacobsson. De övriga fyra i laget är från Hallstahammar och Stockholm, men alla åtta känner varandra väl sedan tidigare genom sitt grillintresse. Några av dem har deltagit i både VM och EM tillsammans.

– Vi är ett sammansvetsat gäng som har roligt ihop, säger Mikaela. Det är klart att man vill göra bra ifrån sig och få höga poäng, men allra viktigast är ändå att vi har kul.

Grill-SM pågår under hela helgen och tävlingen är uppdelad i de flera kategorier där de fem viktigaste är lax med tillbehör, kamben, kyckling med sidedish, grisbog och brisket. Det gäller att prestera rätter där bland annat aromen, texturen och utseendet faller juryn i smaken.

Vinnande lag deltar i VM

På söndag är det prisutdelning och då vet vi också vilket lag som ska representera Sverige vid VM i Belgien.

Mikaela delar gärna med sig av sina grilltips. Nummer ett är att inte använda tändvätska eftersom maten tar smak. Nummer två är att våga prova nytt. Man måste misslyckas ibland om man ska utvecklas och bli bättre.

Vissa anser kanske att grillsäsongen är slut i september, men det gör inte Mikaela.

– Grillar gör man året runt, säger hon bestämt. Så här på hösten är det trevligt med rotsaker på grillen, exempelvis rödbetor, gärna tillsammans med en nyfiskad makrill.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.