Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åtta konstnärer ställer ut på Fläskholmen

Mer konst ska synas i Kungälv, det tycker amatörmålaren Marianne Törner som nu har tagit initiativ till en ny utställning på Fläskholmen i Glose. Premiärdagen på utställningen Artes är 27 augusti.

Under tre dagar under de tre kommande helgerna kommer en grupp konstnärer och konsthantverkare att ställa ut sina alster på Fläskholmen. Det var Marianne Törner som kom på idén i vintras.

– Jag tänkte att det finns ju många aktiva konstnärer och konsthantverkare här i närområdet. Varför inte ordna utställning här, berättar hon.

Så hon tog kontakt med Ida Ingemarsson som driver Fläskholmens lantgård och har en bra lokal för ändamålet och projektet fick fart.

– Ida hade själv funderat på att bredda verksamheten på lantgården och funderade på caféverksamhet och liknande. Så det här gick helt i linje med hennes tankar, berättar Marianne Törner.

Tillsammans började de spåna på vilka som kunde ingå i utställningen och till sist hade de samlat åtta deltagare. De åtta är Luis Correa, träslöjd, Tove Fiskbaek-Lindberg, Yllefolket, Ida Ingemarsson, fårskinn, Gunhild Johanssen, akvarell, Kerstin Lagerqvist, keramik, Bertil Quirin, foto, Marianne Quirin, mattor och så Marianne Törner själv, akryl.

Intresset för att måla akryl fick Marianne Törner på arbetet. Till yrket är hon forskare på Göteborgs universitet inom organisation och säkerhet. Och för tolv år sedan var hon chef på Arbetslivsinstitutet i Göteborg. Vid den tidpunkten drev Västra Götalandsregionen ett projekt som gick under namnet Artists in residence, och innebar att konstnärer kunde arbeta 20 procent på en organisation och hjälpa till att sprida sitt konsthantverk.

– På vår arbetsplats var det en kvinnlig bildkonstnär som lät oss att testa på just akryl, och det fastnade jag för, berättar Marianne Törner.

Under premiärdagen den 27 augusti kommer samtliga deltagare vara på plats för att ta emot besökare. Men sedan kommer de dela upp sig lite mer.

– Och så kommer vi baka allihop, så det kommer finnas gott att köpa till fikat, säger Marianne Törner.

Öppettider Artes på Fläskholmen

27-29 augusti, 3-5 september, 10-12 september.

Mellan klockan 10 och 16.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.