Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

City gross bageriansvarig Ulf Alfredsson ihop med Åsa Håkansson från Åsas bageri.  Bild: City gross
City gross bageriansvarig Ulf Alfredsson ihop med Åsa Håkansson från Åsas bageri. Bild: City gross

Åsas bageri ska börja sälja bröd i Ytterby

Åsas bageri i Kareby ställs nu inför en stor utmaning. Det lilla bageriet ska leverera bröd till den stora affären, varje fredag.
– Det känns lite läskigt men samtidigt väldigt roligt.

Under måndagen blev det officiellt att Åsas bageri i Kareby kommer leverera bröd till City gross i Ytterby en dag i veckan med start nu på fredag. Butikens arbete med att främja lokala producenter är viktigt, menar Åsa Håkansson. Hon uppskattar det stora förtroendet som det lilla hantverksbageriet fått.

– De har ju redan exempelvis Skålldals mejeri och Kungälvsmat i butiken, men något lokalt bröd hade de inte. Det var City gross som hörde av sig till mig och det var roligt att de tänkte på oss när de funderade i dessa banorna. Jag tror att det här kommer bli jättebra, både för bageriet, City gross och kunderna som vill ha bra bröd, säger hon.

Tidigare samarbetar Åsas med bland annat Butik Tjuvkil 939, Hoffrekullens Gårdsbutik och Tofta Herrgård, så det blir en omställning för bageriet när man ska leverera större volymer, menar Åsa Håkansson.

– Denna fredagen blir det lite extrabröd att göra och vi är ju egentligen bara två personer som jobbar, men ska göra så gott vi kan. Jag ser inte att vi ska ha något problem i framtiden att hinna med allt, men denna fredagen funderar jag på hur vi ska lösa hemmabutiken. Vi får väl se hur vi gör, om vi är tvungna att stänga eller stänga tidigare, säger hon.

I normala fall öppnar bageriet vid fem men på fredag ringer klockan strax innan tre för att vara på den säkra sidan. Åsa är osäker på hur mycket bröd som behövs bakas och hela kvällen innan kommer gå åt att sätta degar och förbereda.

– Vi är ju ganska små så vi kommer nog ha händerna fulla med den här lanseringen men jag kan inte svara på hur mycket bröd vi kommer behöva leverera. Vi kommer vara begränsade, vi kan ju inte producera hur mycket som helst.

Åsa Håkansson vill poängtera att den egna butiken i Kareby fortfarande kommer vara bageriets primära försäljningsställe.

– Vi vill ju inte stänga butiken hemma, det är egentligen det vi brinner för mest. Men det är svårt att driva ett hantverksbageri ute på landet, svårt att få ekonomi i det. Jag ser detta som ett steg som kan göra något för vår ekonomi vilket i sin tur gör att vi kan få ut fler bröd i butiken.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.