Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åsa Håkansson överraskas av från vänster näringslivsstrategenJessica Waller, Ann H Haraldsson, vd för Södra Bohuslän Turism och kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S). Bild: Katarina Berg
Åsa Håkansson överraskas av från vänster näringslivsstrategenJessica Waller, Ann H Haraldsson, vd för Södra Bohuslän Turism och kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S). Bild: Katarina Berg

Åsas bageri får årets turismpris

Åsas bageri i Kareby får årets turismpris.
– Klart att jag blir fruktansvärt glad, säger Åsa Håkansson som en gång i tiden sadlade om från programmerare till bagare.

Hon överraskades vid lunchtid på torsdagen av ett oväntat besök av en delegation, bestående av Södra Bohuslän Turisms vd Ann H Haraldsson, näringslivsstrategen Jessica Waller och kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S), som kunde meddela den glada nyheten att Åsas bageri får priset för årets turismföretag.

– Oj, jag blir alldeles stum faktiskt, säger Åsa som inte hade en aning om att något var i görningen.

Fick diplom för sin insats. Bild: Katarina Berg
Fick diplom för sin insats. Bild: Katarina Berg

Fick tårta och diplom

– Det här är ju fantastiskt roligt, särskilt med tanke på det gångna året som har varit fruktansvärt konstigt. Det är en berg- och dalbana att driva ett företag, särskilt när det är så här litet, konstaterar hon och tar emot tårta, diplom och en present i form av konstglas.

Det stora hjärtat

Södra Bohuslän Turisms motivering till priset lyder: ”Det lilla bageriet med det stora hjärtat. På Åsas tar man ansvar för vår framtid – att så genomtänkt arbeta med ekologiska råvaror för att skapa sina produkter är för Åsa en självklarhet, det är det inte för alla. Att hjälpa andra i kristider, som att stötta sjukhuspersonal verkar också vara en självklarhet.”

”Årets turismpris tilldelas Åsas bageri just för den självklarheten som också skapar en attraktiv plats att besöka och bo på, det är med stor charm man serverar sitt mathantverk. Åsas bageri är en ledstjärna för oss alla i branschen.”

Goda insatser

Sedan 2012 har Södra Bohuslän Turism, tillsammans med kommunerna Kungälv, Stenungsund, Tjörn och Orust, delat ut pris till årets turismföretag. Priset vill uppmärksamma goda insatser inom besöksnäringen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
 
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.