Niklas Wallman får pris som årets företagare 2021.
Niklas Wallman får pris som årets företagare 2021. Bild: Frida Ekborg

Årets företagare 2021 har sålt företaget

Niklas Wallman utsågs till årets företagare i Kungälv i början av sommaren. Nu har han sålt företaget Wallmek till svenska industrikoncernen Teqnion.
– Jag gör det för att vi ska bli ännu starkare, säger han.

ANNONS

Det var i juni som Niklas Wallman utsågs till årets företagare av organisationen Företagarna i Kungälv. Han har varit ägare och vd för Wallmek sedan han tog över efter sin far i slutet av 90-talet. Wallmek tillverkar specialverktyg till bilar på global nivå. När företaget nu är sålt till svenska industrikoncernen Teqnion tror Niklas Wallman att företaget har större chanser att utvecklas.

– Vi jobbar på en global marknad och där krävs det mer muskler för att kunna nå längre. Man måste vara bra på så mycket, det räcker inte med att komma med bra idéer, säger han.

LÄS MER:Årets företagare i Kungälv utsedd

Företaget kommer alltså att finnas kvar i Kungälv, med de anställda som företaget redan har.

ANNONS

– Alla jobbar kvar precis som innan. Teqnion låter alla bolag få utveckla sin egen del. Sedan har de mer kompetens som vi kan använda oss av.

Det var Niklas Wallmans far som startade Wallmek, som har växt från att hålla till i ett garage på 1970-talet till att sälja verktyg på en global marknad i dag. I början av pandemin dog marknaden helt, men sedan har den kommit igång igen, och Wallmek hoppas kunna fortsätta expandera.

– Jag har drivit detta sedan 1997 och köpte det av min far 1999. Jag har tagit det hit och så får vi se hur långt vi kan ta det nu. Allting går i trappsteg, och nu vill vi ta ett större trappsteg, då behöver vi vara fler som kan mer, säger Niklas Wallman.

ANNONS