Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jakob Thorén, Adelaide Vickell, Olivia Sjöstrand och Oskar Siverbo får äntligen fira. Bild: Kristian Johansson
Jakob Thorén, Adelaide Vickell, Olivia Sjöstrand och Oskar Siverbo får äntligen fira. Bild: Kristian Johansson

Äntligen är studentdagen här!

Efter ett ovanligt och påfrestande år får treorna på Mimers hus äntligen springa ut i friheten i dag.
– Det känns nästan overkligt, men väldigt skönt, säger studenten Olivia Sjöstrand.

För en månad sedan träffade KP de blivande studenterna Olivia Sjöstrand, Oskar Siverbo, Jakob Thorén och Adelaide Vickell, som går ekonomiprogrammet på Mimers hus. Då hade de fortfarande mycket att klara av inför studenten, men nu är det gjort och framtiden ligger för deras fötter.

– Det har gått bra. Vi har ju fått bättre och bättre besked ju närmre vi har kommit. Vi har också haft en bra studentvecka med lite femkamper och poängjakter, säger Oskar Siverbo.

Klassen hade först planerat att åka flak om det skulle vara tillåtet. När det inte gick beställde man en partybuss istället. Men där fick klassen ett sent negativt besked.

– Vi fick besked på onsdag kväll att vi inte får åka med partybussen, så det var väldigt tätt inpå, säger Adelaide Vickell.

– Vi hade fått klartecken, men sedan hade länsstyrelsen sagt att företagen riskerade vite på 30 000 kronor, och då fattar man att de inte vill ta den risken, säger Oskar Siverbo.

Hur det blir med pengarna är inte klart än.

– De har varit resonabla hittills och vi har juridiken på vår sida, så det ska nog gå att ordna, säger Oskar Siverbo.

Jakob Thorén, Adelaide Vickell, Olivia Sjöstrand och Oskar Siverbo i början av maj och som studenter. Bild: Kristian Johansson
Jakob Thorén, Adelaide Vickell, Olivia Sjöstrand och Oskar Siverbo i början av maj och som studenter. Bild: Kristian Johansson

Klassen har också hunnit med inte mindre än två baler inför studenten, en på Älvsmagasinet med klassen och en på Grand Hotel på Marstrand med sin klass och med den andra ekonomiklassen.

– Det blev jättekul. Skönt att kunna ha två baler. Den vi hade på Marstrand var ju tillsammans med parallellklassen, så då blev det lite större än bara vår klass. Vi fick ha bestämda placeringar med fyra personer per bord och så fick vi inte byta plats under kvällen, säger Adelaide Vickell, som också påpekar att firandet på studentdagen sker helt enligt restriktionerna.

Det blev ingen traditionell student, men restriktionerna lättade lite precis dagarna innan.

– Det kom i rätt tid för oss. Kvällen blir lite roligare när restaurangerna får stänga 22.30. Det blir roligare att fira då, säger Oskar Siverbo.